Qui sóc?

Em dic Jordi Molinera i Poblet, vaig neixer el 2 d’abril de 1987 i sóc d’Altafulla. De petit vaig fer primaria al CEIP La Portalada, estudiava música a l’Escola del poble, vaig jugar un parell d’anys de porter al CE Altafulla primer, i un parell més, també de porter, a l’UD Torredembarra quan ja estudiava la ESO al IES Ramón de la Torre, lloc on vaig jugar un any a voley per acabar finalment fent una mica d’atletisme, a l’UDT de nou.

En aquest institut, als cursos de 3º i 4º d’ESO, a part dels primers amors i desamors, vaig ser delegat, començant a descobrir el món de les vagues, els drets (i deures) dels estudiants i els sindicats estudiantils, fins al punt de gairebé entrar al Sindicato de Estudiantes… sort que vaig descobrir el núcli de la CEPC de Torredembarra i hi vaig començar a informar-me, descobrint així l’independentisme d’esquerres. En aquest descobriment també hi va tenir molt a dir un exprofessor meu, militant aleshores d’Esquerra, però que participa a l’ABG, en Joan Maria Conesa.

Durant el batxillerat vaig deixar de costat el sindicalisme estudiantil per anar avançant cap als partits polítics. Finalment vaig decidir-me per entrar a militar a les JERC de la mà de gent com en Marc Anguera (el meu pare polític), la Núria Gavarró (la mare), en Jordi Rofes (l’altre pare!) i en Carles Serralta. En aquesta organització juvenil és on m’he format políticament i també on he conegut algunes de les persones més importants de la meva vida. Sempre m’he considerat un militant de territori, anant amunt i avall tant del Camp de Tarrragona com dels Països Catalans els darrers anys.

A nivell de la Regional del Camp de Tarragona és on vaig tenir les meves principals responsabilitats polítiques, primer com a Secretari d’Imatge i Comunicació, després com a Secretari d’Organització i Finances, finalment com a Portaveu de les JERC-Camp, formant part de la Direcció Nacional. D’en Marc Anguera vaig aprendre a no fer seguidisme en la política, en mirar de tenir una opinió pròpia, i segurament per això sempre he estat un “critic”, paraula que ve de “criteri”. Això em va portar a ser un dels impulsors de JERC-Dignitat o el Projecte República, i a implicar-me al corrent intern Esquerra Independentista, sempre amb l’objectiu de reconduir la estretegia política del partit. La meva adscripció a EI em va portar a participar al Congrés Regional d’Esquerra que va portar l’Albert Pereira a President regional, formant part com a Vocal de la seva Executiva.

Però tot aquell que em coneix políticament sap que tinc dues aspiracions. La més díficil d’elles, però no per això impossible, és ser algun dia Ministre de Defensa de la República dels Països Catalans. La meva experiència personal m’ha fet creure en la necessitat de la reunificació de la nació catalana i l’exercici d’independència política. I això té conseqüències, una d’elles la d’assumir les competències militars com fa qualsevol Estat normal del món. Sóc d’esquerres però no un “hippyflowers”. L’altra aspiració política, molt més assumible, és la de ser algun dia regidor (o Alcalde si les coses van molt bé!) del meu poble. Quan vaig entrar a participar en política ho feia motivat per motius nacionals, la independència, però a mesura que m’he anant implicant, he vist que el que realment m’agrada és la política municipal, més de proximitat però no gaire agraïda. Tot t’ho fas tu amb els companys i companyes del poble, i veure que les coses surten dona moltes alegries, com va ser el cas d’AltafullaDecideix!, on vaig ser el Coordinador Local.

Sempre vaig pensar que seria militant d’Esquerra i de les JERC, però per diversos motius polítics (Esquerra ja no era el que per a mi havia de representar) i personals (qui menys t’ho esperes t’engega unes bufetades!) al llarg de l’estiu del 2010 (època on per cert vaig descobrir els Castellers d’Altafulla) vaig acabar dimitint dels meus càrrecs interns i demanant la baixa. El mateix estiu l’amic i altafullenc Hèctor López Bofill va preguntar-me que en pensava de la nova formació política Solidaritat Catalana, i finalment ens hi vam apuntar, iniciant una cursa que l’havia de dur a ell al Parlament. Per molt poc no va poder ser, ho haurem d’intentar de nou.

La vida i les aventures continuen. Encara queden moltes pàgines de bloc per anar escrivint com em va. I si vosaltres ho voleu llegir i comentar, serà més divertit!

 

 

 

(ja aniré ampliant aquesta biografia)

Anuncis

21 responses

6 04 2008
Sue Jones

Hola Jordi,
Soy Sue, numero 10 en la lista de Abg Altafulla y coordinadora de la Comision de Participación y Sostenibilidad para Abg Altafulla.
Encantada de conocerte.

Fem poble!!
Felicitats i fins aviat.
Sue

28 04 2008
guillermo

Cursa de l’1 de maig
1 de maig de 2008. Aquest dia entra ja a formar part de la història esportiva del nostre poble. Després de 4 anys de compartir la nostra afició per córrer amb totes aquelles persones que han volgut compartir el seu temps amb nosaltres, els i les ATLETES d’ALTAFULLA tenim la suficient capacitat organitzativa per a fer realitat un dels nostres somnis, la cursa de primavera de l’1 de maig d’Altafulla. Com sempre, hem pensat en tothom. Les curses començaran a les 10:30 h. amb els nascuts després de l’any 2002 i s’aniran succeint per acabar amb la cursa Open de 5000m.
La nostra voluntat sempre ha estat que el nom d’Altafulla es relacionés amb l’atletisme i aconseguir que sigui un dels seus esports més representatius. Per tant aquest dia de festa omplirem els carrers del centre del poble, des de la Plaça del Pou, passant per Martí Royo, continuant pel fantàstic Passeig Marqués de Tamarit, la plaça de la Portalada, Safranars, Cantó de la Vila, C. De Dalt, Martí d’Ardenya i tornada a la P.del Pou. Tot gent disposada a gaudir de l’esport.
El nostre somni es completarà si la gent ens recolza, ja sigui participant, fent de voluntari en l’organització o simplement venint a animar a aquells i aquelles que s’esforcen. Serà una cursa per als petits i per als grans, per als lents i per als ràpids, per a les mares i per als pares, per als avis i les àvies, pels que miren i pels que corren, pels que aplaudeixen i pels que ajuden, per als nens i per a les nenes, pels que poden i pels que no poden… UNA CURSA OBERTA A TOTHOM..

Atletes d’Altafulla

14 03 2009
Higini

Hola Jordi,
Tinc un bloc amb el mateix tema que el teu. M’agradaria poder posar a la columna de la dreta una enquesta com has fet tu, però no sé quin codi html he de fer servir. Em podries dir com fer-ho?
Moltes gràcies.
Higini

10 06 2009
J.M.SOLE

Salud Jordi,si volscontestar be sino quei farem.Mira el que no compta ERC és amb Montilla,que si be semble catalanista (en Montilla) ,jo diria que porta dins la mollera l`idea d`Espanya i no la de Catalunya.Aquest pacte del tripartit esta enfonsant ERC i dividintla i sembla que els seus dirigents no s`adonen del que passa i que els passarà factura,els militans com jo vaig ser,ja no creiem en la direccio del partit i em buscat foc nou,si tu vols ens falten joves com tu. salutacions

17 06 2009
Jordi Molinera i Poblet

Bones Josep Maria,

Abans de començar, gràcies per escriure al meu bloc. Després, agrair-te l’oferiment d’afegir-me a aquest “foc nou” que comentes. Però sento dir-te que ho he de rebutjar, ja que jo encara crec que podem fer redreçar l’eina independentista que és Esquerra.

Els líders, i lideratges, van passant. És per això que crec en Esquerra, més enllà de la actual correlació de forces internes al partit. Aquí al Camp de Tarragona ja vam guanyar els partidaris del canvi: és qüestió d’anar sumant entre nosaltres i fer cada cop més força.

Respecto la idea de que alguns deixin el partit, però trobo que és un greu error, ja que precisament és el que volen aquells que ara dirigeixen el partit cap a un rumb, al meu parer, equivocat. Volen que els que critiquem les actuals formes de fer cada cop siguem menys. Espero que algun dia tornem a estar plegats, i a gust, dintre d’Esquerra.

Salut i República!

18 06 2009
J.M.SOLE

Bon dia Jordi,
Et compreg pro perquè hauriem de renunciar allò que pensem i crèiem? perquè la realitat no ens acompanya?.Els que no estem d`acord en quasi tot de la direccio d`esquerra,és perquè el futur no pinta bé. Ja que eram impotens per canviar res,almenys apostem en l`alliberament de idees i toxines en forma de foc nou Catalunya so val.
Jordi ,cada dia que passa aquest món és una puta merda i l`arrogancia dels politics actuals,jugan amb nosaltres de manera immoral.
Salud i Repùblica als Païssos Catalans

22 06 2009
J.M.SOLE

Jordi, tents dubtes,en el meu cas hat dire que cal fer en cada moment lo que et mana la conciencia,i viure amb tranquilitat de no ser ni “trepa” ni cobard.
El moment……es indiferent.Esquerra esta jugant amb Catalunya,han perdut la dignitat com van perdre l`equidistancia i les mans netas?. Esquerra esta cometent l`enèsim i ulim error estratègic. Jordi hi ha una dita que diu:”Alla on et vulguin molt no hi vagis gaire,i alla on no vulguin gaire,no i vaguis gens”.
Salud Company.

3 07 2009
J.M.SOLE

Com catala, i des de la meva llibertat de criteri,pensament i opinio, lluito per una terra lliure i pròspera. Considero que el règim politic del govern tripartit ha esdevingut una autèntica plaga insofrible i immerescuda que pateix la nostra nacio.I en compromet a convertir la meva opinió en una arma combatent per la llibertat,individual i colectiva.
Cuan dius soc “sectari” vols dir que estas al servei d`Esquerra i den Putxi.
SALUD I INDEPENDENCIA

4 07 2009
J.M.SOLE

No vols contestar……dons tu mateix,aplicat la reflexió,que has fet ala teva presentació i sense ” CINISME” i em autocritica és molt inportant per deixar de ser cinic i mes ÈTIC ¿ o no ? .
NOTA: Jordi el cinisme d`Esquerra no creu en el “FUTUR”.EL DEMA SERÀ TRIST COM L`AVUI I COM L`AHIR PERQUÉ LA NATURA HUMANA NO ES POT TRASFORMAR.
Aristoteles .

5 07 2009
Jordi Molinera i Poblet

Bones Josep Maria,

Si fins ara no t’he contestat és perquè ahir vaig acabar examens, a part de que per les tardes treballo, de 4 a 9 exactament, així que no creguis que tinc gaire temps lliure.

Quan dic sectari, ho dic en el sentit de que només sóc capaç d’arribar a entedre o pactar amb independentistes: els que tenen un horitzó nacional igual al meu. No se perquè dius que estic al servei d’en Puigcercós, quan és fals. Pots llegir pel meu bloc que no sóc gaire de les seves postures polítiques, és més, participo en mesura del que puc a Esquerra Independentista.

Com que veig que t’agrada molt escriure, dues coses. Agrair-te la participació, i segon, si vols puc obrir-te un bloc propi on puguis escriure les teves opinions. 😉

Salut!

5 07 2009
J.M.SOLE

Hola, Jordi m`agradaria ferta una pregunta sobre, en LLuis Punsoda Marques,exiliat a França el 1939 on va viure uns quinze anys,i torna sense carrècs .La pregunta ès Josepa Punsoda Marques presónera a PILATS, I condenàda a sis anys i un dia,i el 1941 fou destarrada a Murcia,si eren germans.
SALUD I INDEPENDECIA

6 07 2009
Quim Amorós

Jordi, et conec, i saps que et tinc molt d’apreci i admiració, però en Puigcercós us durà el partit al pedregal, i bé que ho saps, i molts de vosaltres militants actius de ERC i JERC ho sabeu, van haver uns intents de canviar la direcció del partit però no se’n van sortir.
Sembla que EI i L’Uriel aviat seran fagocitats per l’egolatra Puigcercós, i tots els que heu aixecat la veu, aviat us la faran callar.
En Putxi, després de desfer-se de tothom que li podia fer ombre (Carretero i RCAT),Ja té carta lliure amb el 84 % del vots per a ser cap de llista al Parlament, es una llàstima, perquè això vol dir RIP ERC. es questio de temps que acabin al PSOE.
Queda clar doncs que l’única opció seria i sobiranista es CIU, l’unica força que podrà fer front al tripartit i eradicar als socialistes i a Montilla de la Generalitat,
Marxa abans que sigui massa tard, sempre seràs ben rebut a CDC, encara que ja sé quina es la teva resposta i saps

7 07 2009
J.M.SOLE

Jordi,Quim :La veritat és que primer C i U i despres,ERC desde fa un temps, primer C i U fa molt de temps,i ara ERC estan desconeguts,o potser no,el que passa ès que eran aixi en el fons,perquè com diu una canço d`en Ruben Blades : “El poder no corronpe ,sino que desenmascara”.Una reflexió que es pot extendre atota la classe politica actual.
Salud i Independencia

7 07 2009
Quim Amorós

J.M.Solé.
Vols dir llavors que tots els partits polítics que suposadament treballen per la independència si algun dia arriben al poder també els corromprà el poder?, la opció que tu defenses també?, perquè llavors si tots son iguals tal com tu dius, potser que ens replantegem perquè coi serveix la democràcia.

Jo només dic que CIU sí que ha evolucionat, CDC, mai s’ha declarat independentista, sempre s’autoanomenat partit nacionalista català, però des de el darrer congrés ha deixat de banda la ambigüitat de la que sempre se’ns havia acusat, i aposta fermament per la sobirania nacional de Catalunya. Ja sé que per alguns encara no n’hi ha prou, però deu ni dó la quantitat de gent independentista que existeix actualment a CIU.
Això serà possible si el poble català així ho desitja, per lo que es plantejarà el dret a decidir amb un referèndum per l’autodeterminació de Catalunya, prèvia votació al Parlament de Catalunya, quant tinguem la majoria necessària per poder-ho abordar.

7 07 2009
J.M.SOLE

Quim,C i U té un comportament parlamentari si més no sosprenen o poc compromés en el tema per l`autodeteminació de Catalunya,ara una de freda,ara calenta,ara tebia,ho no.
Ara ,Esquerra passa per un moment culminant de la seva desorientazió politica.Pobre esquerra! com s`ho farà per justificar el finançament sense sortir del tripartit. Interessant de veure !! .
A: PSC,C i U. ERC, I ICV, . “El que em procupa no és que m`hagueu mentit, sinó que d`ara andavant,ja no podré creure en vosaltres”
Friedrich Nietsche .

7 07 2009
Quim Amorós

JM Solé
La teva resposta es una mica simplista. Perquè el que tu planteges es una aventura que te poca credibilitat, i probablement escassa resposta popular.
Només son divagacions i paraules que sonen molt bé, però que ningú sap com es plasmarà. Ara la paraula independència està bastant prostituïda, i la gent està ja escarmentada, després de veure la gran gestió de ERC al govern.
CDC sempre compleix amb els manaments dels seus congressos, quant tocava ser tebis amb els plantejaments sobiranistes els congressos reflectien a les ponències plantejaments tebis i no ens mullàvem gaire. Ara el darrer congrés ha determinat que la fita que CDC vol aconseguir es l’alliberament nacional de Catalunya, i en això estem treballant, perquè es un manament del darrer congrés de CDC, i CDC sempre compleix amb els manaments que li marca el seu partit.
Així que si tu no t’ho creus i prefereixes creure en aventures de curta volada, poc creïbles, o que tindrà poca resposta popular a les urnes es problema teu. Els messies ja fa temps que no existeixen
La gent ara ja sap que l’única manera de fer fora al tripartit del govern es CIU, i si CIU arriba al govern no defraudarà, perquè va entendre el missatge i ha posat el partit al dia, i estem preparats per acomplir el repte de dur a Catalunya cap la sobirania nacional.
Jo m’ho crec, i haurà molta gent que s’ho creurà també i això aconseguirà que el projecte de la casa gran sigui realitat. I Catalunya podrà decidir que vol ser.

8 07 2009
J.M.SOLE

Quim de simplista res de res,saps molt be que algú ha de camviar el rumb,marcar una nova ruta, amb nous models, “noves veritats” no fums estratègics, ni fantasies dialècticas, ni silencis culpables.
Qui tingui capacitat, qui pugui fer-ho que posi mans a l`obra dons el temps de grans solucions ja ha arribat.Que s`abstinguin els egoistes, els mentiders, els aprofitats, els mancats de bona fe,els que no estiguen disposats al sacrifici personal, que callin els que només saben entabanar el poble,que s`esfumin els de la veritat absoluta.Serà posible ? Voldran abandonar la cadira ? O per contra encarà algun fill, algun germà, algun parent, o amic del barri per col-locar o “endollar” ?. El moment és molt dificil,demà encara més .Però les solucions no les podeu portar els que fins avui heu prosperat i engolfat en la glòria,i els beneficis de la politica superpagada ,ho sento nanu ! . SALUD

8 07 2009
J.M.SOLE

Quim et conec, I disculpa si t`ha molestat l`escrit,hi ha vegades em resisteixo a escriure sobre algun fet o alguna persona.Però be, amb els anys ens anem endurint de mica en mica davant la corrupció politica i mes cuan transgredeixem compromisos adquirits.
SALUD i INDEPENDENCIA

8 07 2009
Quim Amorós

JM no m’ha molestat el teu escrit perquè en cap moment m’he sentit aludit.
No savia si contestar-te, perquè estàvem abusant del bloc del Jordi Molinera, Dius que em coneixes?, m’agradaria algun dia anar a prendre un cafè amb tu i xerrem.
Però tingues en compta una cosa, l’actual govern de Catalunya es una autèntica vergonya pel país. Només Artur Mas i CIU, ens pot treure del desastre en que ens està abocant el tripartit. Qualsevol altre opció es donar força al tripartit. A les properes eleccions només hi ha dos opcions o tripartit o CIU, ara tothom ja ho sap. ( ja ho vam dir l’altre vegada i no ens van creure, la gent que va votar a ERC no es va creure que farien president a Montilla).
Qualsevol altra opció es dispersar el vot i afavoreix al tripartit. I no serà mes creïble que qualsevol de les existents.
Salut i independencia.

21 03 2010
Luis María Martinez Garate

Encantado de haberte conocido. Espero que el próximo miércoles 24 de marzo nos encontremos en el Faristol.

Te he linkado desde mi blog (www.nabarra.blogspot.com)

Osasuna eta askatasuna.

Una abraçada

18 04 2015
jordibasol

Bon dia. Com bon enamorat d’Altafulla m’empasso tot escrit, tot bloc i tota noticia que tingui a l’abast. Deixo aquesta nota, a més de com homònim teu, també ho faig com a simpatitzant, català socialment d’esquerres i, a més, vell descendent d’altafullencs; també sectari i independentista.
Salut!
jordi badia i soler

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s