Entrebancs i esperances

4 03 2011

Les (petites) maquinaries dels partits altafullencs ja fa setmanes que estan en marxa preparant les properes eleccions municipals del 22 de maig. Qui més qui menys, ja ha començat a preparar la llista o té clar qui serà la o el candidat a l’alcaldia. D’altres encara estan decidint si es presentaran per estar al Ple de la legislatura vinent. Si voleu seguir els esdeveniments de la política local us recomano que trèieu el cap per Altafulla Confidencial, que sembla que ha tornat, i amb ganes.

Alguns, com ja vam comunicar fa un parell de setmanes, estem treballant per tal de que les gairebé 600 persones que van votar Sí a la independència el passat 25 d’abril no es trobin orfes de partit d’aqui 3 mesos. Es pot donar la paradoxa de que després de la legislatura on l’independentisme ha marcat més l’agenda política, en quedi fora de l’Ajuntament. I això té conseqüències reals. Que onegi la bandera espanyola per la Festa Major o la Diada Nacional, o que el cinema que organitza l’Ajuntament sigui només en castellà en són petites proves.

És per això que creiem necessària, més que mai, la confluència en una sola llista de les diverses organitzacions i personalitats independentistes del poble. Penso amb la gent d’Esquerra que va introduir l’independentisme al Ple l’any 1999, de Solidaritat amb la frescor que representa, dels considerables sobiranistes amb experiència municipalista que corren pel PSC i CiU, o amb les desenes d’activistes independentistes d’AltafullaDecideix. Senzillament per no veure com ens apliquen aquella màxima de Joan Fuster “Tot política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres”, i aquí és on els independentistes hem de fer front comú per des del nostre punt de vista particular però àmpliament compartit, oferir solucions i idees en la governabilitat d’Altafulla. Però perquè una nova llista, netament independentista?

Hem de tenir en compte que alguns candidats ja confirmats dels partits suposadament catalanistes deixen molt que desitjar com a tals en la seva pràctica política, ja sigui pactant amb partits espanyolistes, fent ús d’un bilingüisme incoherent en un poble on el 99% assegura conèixer el català o directament votant en contra de la celebració de la Consulta sobre la independència a Altafulla i sense participar-hi. Vaja, enredant al personal sobre el que s’és i el que no amb l’objectiu d’esgarrapar vots de l’electorat independentista.

Tenim l’esperança de que en un projecte en positiu la gent s’avingui a participar en una llista  i grup de treball plural i on tothom s’hi vegi representat en aquesta aventura, però en cas de que no sigui així, ja sigui per les directrius que poden arribar des de Tarragona o per discrepàncies locals, des de Solidaritat Catalana d’Altafulla apostem per promoure una opció política que garanteixi la presència de regidors independentistes a la propera legislatura. Malgrat alguns entrebancs, creiem que aquest projecte és possible, obrint-lo a tothom i pensant en clau altafullenca.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s