Altafullencs candidats a Solidaritat

3 09 2010

Al llarg d’aquest estiu l’independentisme ha patit un efecte “bola de neu”. Diferents esdeveniments l’han anat engreixant, arribant al punt de que si abans havia certa timidesa a fer pública la condició de sobiranista per una part de la societat, avui la nostra opció política potser està en el punt àlgid de desacomplexament. Hem sortit de l’armari, tot i que encara en falten.

Ja sigui per la feina pedagògica de les consultes sobre la independència, les bufetades del Tribunal Constitucional a la voluntat catalana (amb la conseqüent manifestació del 10J) o la violència política per part del PSOE i el PP (“tanto monta, monta tanto”) contra la Generalitat, la proclamació de l’Estat Català sembla estar més aprop que mai. I això, lògicament pot provocar canvis en l’arc parlamentari del Principat.

Fa 4 anys ja es van donar símptomes del procés d’autodeterminació amb la irrupció de Ciutadans al Parlament, una resposta ideològicament radical de l’espanyolisme, però massa tímida, enfront la creixent onada independentista. Inclús sectors de CiU, PSC i ICV cada cop parlen més de “sobirania”, “dret a decidir” o “independència”, també però amb certa timidesa, comprensible sigui dit de pas.

D’altra banda tenim l’independentisme convençut, representat en dues branques, amb una Esquerra de tarannà governamental i caut, i la opció de Solidaritat Catalana, que recull aquella il·lusió independentista del 2003 i l’actualitza al 2010, presentant-se desacomplexadament independentista, amb l’objectiu de proclamar l’Estat català, tant per dignitat nacional com per posar solució a l’actual crisi que provoca tants estralls socials.

He de reconèixer que participaré en el projecte de Solidaritat. Inicialment no volia adherir-me, però vaig tallar les meves vacances polítiques, que vaig començar al juny, al veure que al Camp de Tarragona qui està al davant, entre d’altres, són l’Albert Pereira i l’Hèctor López Bofill, amics de fa temps que dissabte votaré a les Primàries de Solidaritat, perquè el nostre Parlament es mereix gaudir de la tasca d’aquest dos independentistes d’esquerres del Camp.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s