2101€ contra els demòcrates

23 07 2010

El passat 26 de març, el grup de joves d’AltafullaDecideix! vam organitzar un concert al Casal La Violeta per fomentar la participació a la consulta sobre la independència. Tot i que des de l’ajuntament se’ns va posar alguns problemes per la realització d’aquest acte, finalment se’ns va donar permís mitjançant un Decret d’Alcaldia, on entre d’altres coses se’ns demanava un permís del Departament de Governació.

A l’organització del concert ja ens va estranyar aquest darrer requisit, que apareix per primera i única vegada a la història ludicofestiva d’Altafulla. Ni al concert en Solidaritat amb Haití d’unes setmanes abans, ni a l’Aplec de Sardanes d’uns mesos després se’ls va exigir cap tipus de permís de la Generalitat. Per a més sorpresa, el Departament de Governació ens deia que ells mai havien donat aquest tipus de permisos, i després d’investigar una mica, se’ns diu que és competència del Departament d’Interior.

El primer problema doncs, és que algú de l’Ajuntament havia “confós” aquests Departaments, separats des del 1999. Fonts properes a Hortènsia Grau, delegada d’Interior al Camp de Tarragona, ens comuniquen que per a que se’ns dones el corresponent permís s’hauria de fer una inspecció dels Bombers, un pla d’evacuació… i posteriorment des de Governació ens arriba que el Casal La Violeta no disposa de llicència d’activitats.

De cop i volta, el que sempre s’havia fet al Casal La Violeta es convertia en una cursa d’obstacles sense arribada. Però amb el permís de l’Alcalde a la mà, la beguda comprada i els musics contractats, optem per tirar endavant el concert, ja que fonts d’Interior ens havien dit que no ens preocupéssim si disposàvem d’un Decret d’Alcaldia. Quina va ser la nostra sorpresa la nit del concert al veure aparèixer dos agents de la Policia Local, demanant el permís de l’Ajuntament, inspeccionant La Violeta i fent un informe complet de la situació.

L’endemà de la consulta, el 26 d’abril, a les 8 del vespre teníem Assemblea d’AltafullaDecideix! de valoració dels resultats. Però no va ser així, ja que jo vaig aparèixer a la reunió amb una carta del Departament d’Interior on se m’anunciava que començava un expedient sancionador per irregularitats al concert: no disposar d’un permís d’Interior i per obstacles a una sortida d’emergència, fet que des de la Plataforma neguem rotundament.

Després de més de 2 mesos, ja hem presentat fins a 3 vegades les nostres al·legacions, rebent les corresponents respostes. En cap d’elles dona la sensació que algú d’Interior se l’es hagi llegit, senzillament re-envien de nou el mateix Plec de Càrrecs, excepte en el darrer, que se’ns adjunta una resolució on s’imposa una sanció de 2101€. Només diré que hem esmenat 3 vegades la ubicació del Casal La Violeta, que segons el Departament d’Interior és l’adreça on jo visc… i segons Google Maps de La Violeta a casa meva hi han 1200 metres de diferència. El nivell d’incompetència és alt.

Com que això és el meu bloc personal, he de dir que mai he cregut en les casualitats, i menys en qüestions relacionades amb la política. Sóc conscient que a Altafulla va haver gent i sectors polítics que no els va agradar gens ni mica que es fes una consulta sobiranista, i menys que es formes un grup de gent amb empenta i il·lusió per portar a terme un acte democràtic i participatiu d’aquest tipus. De ben segur que més d’un va pensar que potser amb una sanció econòmica o tràmits judicials ens faríem enrere. Estic segur que si aquest concert hagués estat per un altre motiu no hagués passat res.

Però ho sento, els democrates i independentistes d’Altafulla no ens arronsem. Tot i la sensació de persecució i discriminació política, això no ha fet més que començar.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

23 07 2010
Olga Vinuesa (Facebook)

anims jordi , sembla ben bé de la epoca franquista.

23 07 2010
Jordi Gené (Facebook)

Jordi, tot el nostre suport des d’Esquerra la Canonja. Si hi ha res que poguem fer, només cal que ens ho digueu. Endavant i una abraçada.

27 07 2010
Francesc

Ho sento pels dos mil i pico euros, però es que en els darrers anys a la nostra vila estan passat coses curioses, no sé si són coses de bruixes o de bruixots.

Només una coseta sobre el fet:
“Quina va ser la nostra sorpresa la nit del concert al veure aparèixer dos agents de la Policia Local, demanant el permís de l’Ajuntament, inspeccionant La Violeta i fent un informe complet de la situació”

Potser caldria preguntar al responsable (tècnic o polític) de la Policia Local d’Altafulla per quins set sous envia a dos agents a demanar explicacions sobre un acte lúdic autoritzat per l’Ajuntament/Alcalde i realitzats en locals municipals que prèviament han estat oberts i acondicionats per part de persones que estan a sou de l’Ajuntament. És possible que la mà esquerra no sàpiga el que fa la mà dreta?, o ho sap perfectament i existeix algun tipus d’intencionalitat al darrere? (“ni afirmo ni desmenteixo”, com la comissió del cas Palau)
De totes maneres, si “el Casal La Violeta no disposa de llicència d’activitats” hem d’entendre que a partir d’ara cap entitat, cap associació, cap agrupació podrà realitzar activitats al Casal, ni el propi ajuntament podrà realitzar els actes de les Festes Majors, ni qualsevol altre “moguda” per l’estil.

Igualment, i per tancar (sense fer massa sang, de moment). Pot un responsable polític autoritzar un acte a una entitat privada en un espai municipal sense llicència d’activitat sabent i coneixent aquest fet?.
Si la resposta és si. Doncs a pagar i callar
Si la resposta és no. Vosaltres mateixos, però a casa meva això té un nom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s