Internet, el 2.0 i Altafulla

17 05 2010

Avui representa que és celebrava el Dia d’Internet. En un món en que el terme “Noves Tecnologies” ja està més que desfasat (a cas el Facebook és quelcom nou i desconegut?) qui no hi toca una mica en el 2.0, sobretot aquelles persones amb participació pública, s’ho ha de començar a fer mirar. Les noves eines socials de comunicació ben bé poden ser l’equivalent a l’anar al bar del poble per saber que passava al nostre entorn proper no fa més de 10 anys.

Potser per això a Altafulla alguns càrrecs polítics estan començant a donar les seves primeres passes a Facebook. D’alguns com l’Alcalde Josep Maria Gené (del PSC, amb 30 amics, sense foto i  de nom “Jose”) i el regidors Fonxo Blanc (socialista, amb 156 amistats, el seu primer àlbum de fotos i una extensa informació personal) ja fa unes setmanes que som amics. D’altres, com la regidora Conchita Navarro (del PP, 100 amistats, 1 foto i fan de l’Aznar, la FAES o del programa d’Intereconomia, El Gato al agua) o Francesc Farré (d’Alternativa, 66 amistats, un parell de fotos i fan d’un agrupament escolta i del Sindicat de Periodistes), van rebutjar la meva sol·licitud d’amistat. Jo no saber.

Pel que fa blocs, només en Fonxo Blanc manté viu la seva zona de reflexió política local, nacional i estatal. Farré des del novembre passat no escriu, AUPA i CiU van abandonar la xarxa cap a la tardor del 2008. Pel que fa al meu partit, Esquerra, també tenim abandonat el bloc des del setembre de 2009… es nota que aqui la gent d’Esquerra vam passar a treballar al 100% amb AltafullaDecideix! (web/bloc, Twitter i Facebook). Però bé també s’ha de dir que som l’únic partit local amb presència (que jo sàpiga) a Twitter, on en Jordi Sans i jo anem piulant. Aquesta absència d’Esquerra d’Altafulla a la xarxa en breu quedarà resolta, no patiu, tot i que per ara el meu bloc potser ja fa la funció.

Però qui realment suspèn en matèria de presència a Internet i 2.0, és l’Ajuntament d’Altafulla, amb una pàgina web pròpia de principis de l’any 2000, amb pocs continguts i lluny del que s’anomena Open Government. Esquerra al programa de les eleccions municipals ja proposàvem seguir l’exemple d’altres ajuntaments, com Alella, fent així més fàcil determinades tramitacions burocràtiques. Potser el que fa falta és una Regidoria de Comunicació, però que tingui en compte els nous reptes (el 2.0) d’aquest àmbit que ja no només informa, sinó que manté un diàleg constant amb el ciutadà.

Estem a poc més d’un any de les eleccions. S’ha d’anar treballant el programa electoral.

Anuncis

Accions

Informació

7 responses

19 05 2010
Populars Altafulla (Facebook)

Bon día Jordi…hem de suposar que heu tingut en compte la “lley de protecció de dades” en aquest article ,no?

19 05 2010
Jordi Molinera i Poblet

Protecci… Mostra’n més…ó de dades? Que jo sapiga la informació que hi he escrit és senzilla de trobar i és ben pública (de fet, pots llegir les condicions d’ús de Facebook), només cal posar a Google “Conchita Navarro PP Facebook” i allà tens de forma pública tota la informació. Si la Sra. Navarro no vol tenir de forma pública la seva info, o vol limitar-ne el grau públic, ha d’anar “Compte” -> “Configuració de privacitat”.

Ara bé, si ella no vol que la gent sapigui que està afegida al grup “en contra de la imposición del catalàn” o el que sigui, que es faci mirar perquè ha entrat a Facebook.

En fi, si creieu que no he tingut en compte la llei de protecció de dades, feu-me el favor de denunciar-ho ara, així aprofitaré les visites que ja faig a Interior pel tema del concert d’AltafullaDecideix! 😉

19 05 2010
Javier del Campo

Molt bó l’article, això s’hauria d’anar fent poble a poble i que n’aprenguin!

19 05 2010
CristianGM

Bones Populars d’Altafulla:

Comentar que el Jordi no ha fet CAP violació de la llei de protecció de dades doncs tota la informació que s’està difonent en aquest artícle es d’àmbit públic perque així ho volen les persones esmentades.

El Jordi està parlant de persones públiques (regidors o d’altres informacions públiques), i està agafant informació d’una pàgina oberta a tothom com es Facebook on els usuaris poden administrar el nivell de privacitat que vol cadascú. Que ho sapiguin administrar o no, ja no es problema de Jordi.

I per cert, tot i que els meus principis polítics difonen una “mica” (:p) dels de Jordi, es un company de universitat i el conec suficientment per a dir-vos que no es gens “idiota”, així que no crec que s’haguera passat aquest “punt” tant important com trencar la llibertat i la privacitat de les persones.

Així, que abans de parlar de coses que realment no es saben, per favor, informeu-vos bé.

Salutacions,
CristianGM (Eng. Tècnic en Informàtica)

19 05 2010
Populars Altafulla (Facebook)

Jordi,no entenem la teva reacció tan airada…en qualsevol cas,només t’ho comentavem per que ho tingueu en compte de cara a les vostres campanyes,tan centrades sempre en buscar el descrédit dels demés en comptes del vostres suposats merits. En quant als vostres problemes legals,crec que no son de la nostra incumbencia…

19 05 2010
Jordi Molinera i Poblet

Reacció airada? On veieu que sigui airada? Vaja, torno a llegir la meva resposta i només veig dos coses: 1º Recomanacions per si es vol tenir una major privacitat d’informació personal a Facebook 2º Explicació breu de que coi és això del Facebook i el 2.0. I campanyes centrades en d’altres… no patiu, en breu explicarem que ha fet Esquerra per Altafulla. I problemes legals… no creguis, jo crec que més aviat són problemes d’incompetència…

Que per cert, si lo meu és una “reacció airada”, lo vostre preguntant-me si havia tingut en compte la llei de protecció de dades què és, una mostra d’afecte?

20 05 2010
Enric Rodon

No hi ha res millor que parlar des de la ignorància.

La Llei de protecció de dades és, bàsicament, una llei que regula les bases de dades d’empreses públiques i privades i la modificació, cessió i/o tractament d’aquestes a terceres persones, ja siguin físiques o jurídiques.

Aquí la podeu consultar: http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo15-1999.html#

A més, que tal com s’ha esmentat més amunt, els continguts exposats a internet són de domini públic i, com a tal, poden ser citats lliurement, sempre i quan no es tergiversi la realitat o es falti a l’honor de l’afectat, cosa que te a veure amb la “Ley Orgánica 1/1982, de 5 de mayo, de Protección Civil del Derecho al Honor, a la Intimidad Personal y Familiar y a la Propia Imagen”, que podeu consultar a través d’aquest link: http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo1-1982.html

No és que sàpiga massa de dret, el fonamental per excercir el periodisme, però això ja és de calaix…

Per cert, Jordi! T’afegeixo al meu blogroll! Un molt, molt bon bloc!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s