512 independentistes d’Altafulla

26 04 2010

Aquest diumenge, coincidint amb la Diada Nacional del País Valencià, uns 200 pobles i ciutats del Principat de Catalunya han organitzat consultes populars sobre la independència de la nació catalana. Més de 1.300.000 catalans i catalanes tenien dret a vot, afrontant així un gran exercici de democràcia teixit gràcies a la tasca de milers de voluntaris d’arreu del país.

A Altafulla vam començar a trobar-nos el 13 de desembre de 2009, i poc a poc vam anar consolidant un grup de treball genial que ha permès arribar fins aquí: 562 altafullencs i altafullenques han decidit sobre el futur del nostre país, apostant el 91,1% d’aquestos per la independència. El camí no ha estat fàcil, però gràcies al treball i l’esforç de tots els membres d’AltafullaDecideix! aquest diumenge tothom que ha volgut, ha dit la seva.

L’activisme de la Marga, l’experiència de la família Muntadas-Olivé,  la il·lusió de la Marta,  la web d’en Gerard, el “pessimisme” d’en Narcís, l’empenta de la Cristina, l’optimisme d’en Dani, el suport de 5 regidors (Eva, Marisa, Josep Maria, Jano i Pérez) al Ple de l’Ajuntament, els viatges d’en Sebi i en Roger, els reportatges de la Joana, l’esperit economista-recaptatori d’en Toni, l’atenció de l’Albert… i així podria continuar fins anomenar a tots aquells i aquelles que d’alguna manera han participat en l’organització i participació de la consulta.

Se’ns dubte, fer aquest acte de democràcia ja era un primer èxit. Però que el 15% de la població “perdes el temps” (com alguns han dit) un diumenge gairebé d’estiu i vingues a votar, enlloc d’anar a aprofitar el dia, és la millor recompensa a les hores de dedicació a aquest projecte que va néixer des de la transversalitat i el voluntarisme. Que ningú caigui en la trampa d’aquells que ens voldran fer creure que hem fracassat, quan precisament són aquestos els que en cap moment han volgut participar a la consulta.

A diferència d’altres convocatòries electorals, les consultes sobre la independència no tenen gaire resó a la premsa de forma continuada, no hi ha cap tipus de publicitat i promoció per part de les institucions i molt menys, cap tipus de subvenció pública per promoure la participació. Nosaltres, per contrarrestar, comptàvem amb una gran imaginació, una millor voluntat i unes conviccions democràtiques que no tenen fi.

Volíem donar la paraula al poble d’Altafulla i ho hem fet, arribant al resultat de que el 91,1%, o 512 vots, vol la independència de la nació catalana. Ara, perquè no, és un bon moment per continuar treballant amb aquest grup i assolir l’objectiu al que la majoria de democrates d’Altafulla, i els que es vulguin afegir al projecte democràtic pel nostre país han donat recolzament, i assumir nous reptes donant, un cop més, un pas endavant donant la cara i el millor de tots nosaltres, la gent que formem part d’Altafulla Decideix!

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

28 04 2010
Dani Franquès (Facebook)

Jo no ho escriuria millor.

Si em deixes afegir-hi una cosa :

Visca Catalunya lliure !!

29 04 2010
Tweets that mention 512 independentistes d’Altafulla « Bloc d’en Jordi Molinera i Poblet -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Javier del Campo. Javier del Campo said: RT @jordimolinera: Nou apunt al bloc: 512 independentistes d’Altafulla http://ves.cat/aexv […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s