Parlar a la lleugera

23 02 2010

En el nostre petit país hi ha qui s’atreveix a dir que el govern de Catalunya actua com el franquisme, d’altres s’aventuren a dir que hi ha imposicions antidemocràtiques i els més sonats es llencen a la piscina afirmant que tenim una Gestapo pròpia. Els primers haurien de saber que per culpa de la dictadura de Franco molts demòcrates hi van deixar la vida, els segons que tenim un Parlament propi escollit per la ciutadania cada 4 anys i els últims potser que vagin a qualsevol camp de concentració per saber com les gastava la Gestapo i comparar.

De les poques coses que jo se, puc recordar que els diferents governs de la Generalitat moderna no han ordenat assassinar ningú. També diria que les Lleis que ens regeixen a tots són Llei perquè així ho voten la majoria dels 135 diputats i diputades del Parlament de la Ciutadella. I si no recordo malament, va ser la Gestapo qui va entregar Lluís Companys al govern de Franco per tal d’afusellar-lo, cosa que nosaltres no hem fet mai amb cap nació veïna.

És massa freqüent llegir a la premsa declaracions de l’espanyolisme més ranci, ja sigui d’esquerres o de dretes, acusant als legítims governs de Catalunya de ser feixista, antidemocràtic o d’altres barbaritats. A part del problema de que alguns acusin així a la lleugera, aquesta mateixa acció fa que la societat potser ja no trobi un sentit tan pejoratiu a paraules com “nazi”, “extorsionador” o “dictadura”. Franco i Hitler executaven persones, la Generalitat lleis democràtiques.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s