Suborn nuclear

25 01 2010

Aquests darrers dies torna a estar damunt de la taula un debat molt recurrent que cada 3 o 4 anys és motiu de controvèrsia a Catalunya. Ja fa temps que el govern espanyol està allargant dir on es situarà el futur cementeri de residus nuclears o MTC. Actualment hi ha dues viles candidates: Yebra (Castella-La Manxa) i Ascó, a les Terres de l’Ebre.

Totes dues viles tenen en comú un passat o present nuclear, i per això des del govern espanyol se’ls considera com els llocs ideals. Ara bé, al govern de ZP sembla ser que s’ha fet seu el caciquisme que denuncien al PP compra vots a Galiza o a les Illes Balears. Ara no els desagrada la idea, quan es tracta de comprar amb mil i una sucoses subvencions a l’Ajuntament d’Ascó, governat per CiU, i amb viatges a Holanda a la població.

Però si últimament, des de les files del PSOE, no s’estan enfotent-se prou de Catalunya, només faltava veure al President de Castella-La Manxa, José María Barreda, al capdavant d’una manifestació anticementiri nuclear a Yebra, assegurant que Ascó és la vila idònia construir la nova peça atòmica. Tot un artista el president castellanomanxec: el que no vol per ell, que s’ho mengin els altres.

A Catalunya el PSC continua movent-se en l’ambigüitat. Damunt de la taula hi ha una resolució aprovada pel Parlament de Catalunya rebutjant l’ATC, però el mateix President Montilla passa la pilota al petit consistori ebrenc, per allò del principi d’autonomia local. Però entre línies el missatge és un altre. Com a baró del PSOE no pot molestar de nou als “compañeros” de Madrid.

Això comporta ignorar les reclamacions d’Esquerra i ICV, un cop més, que potser ja va sent hora que posin en dubte públicament, i amb conseqüències, la fidelitat dels socialistes amb els interessos de la societat catalana. El MTC afecta a tothom, no només a Ascó, i és un error deixar la decisió al seu Ple, que amb els temps que corren, complicats per les arques municipals, acceptaran de bon grat prostituint el territori a canvi dels beneficis d’ENDESA d’una setmana.

Com passa últimament, aquesta problemàtica ens porta a preguntar-nos de qui depèn el poder, i de nou la resposta és que la Generalitat no en té. Curiosament aquí sembla ser que si que hi ha la possibilitat d’una negociació bilateral, en aquest cas entre el govern central i Ascó. Catalunya i el seu govern, com ja ens estan acostumant, no compta per a res.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

26 01 2010
Roger

Totalment d’acord Jordi! L’autonomia local portada fins l’extrem! Bilateralitat sense complexos, encara que afecti la decisió a tot el país i a una zona sobredotada d’infraestructures-escombraria!
I a nivell nacional tampoc CiU ha estat capaç de posar ordre dins del seu…
Anyway, després sorgiran els que diran que no és un cementiri: serà un Centre d’emmagatzematge de residus potencialment nuclears amb un alt valor afegit… XD

26 01 2010
Edgar Mata (Facebook)

Ei! El montilla ha dit que no ho vol!

26 01 2010
Jordi Molinera i Poblet

Ha dit que ell no vol, però que per resepecte a l’autonomia local, doncs que triarà Ascó… vamos, que el payo no vol problemes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s