Aquesta és la nostra democràcia

15 10 2009

Cada dia només llevar-nos ja decidim. Quina roba ens posarem, que esmorzarem o quina emissora de ràdio triem al cotxe de camí cap a la feina. En una societat lliure, ningú pot fer que canviem les nostres decisions o preferències: d’entre diferents opcions escollim aquella que creiem que ens aportarà major satisfacció. En unes eleccions fem això, votem un partit o altre pensant que la nostra tria és la més oportuna.

Ara a Europa s’obre una nova escletxa a l’hora de decidir i que genera il·lusió. Des d’Escòcia fins als Països Catalans, passant per Flandes, milers de ciutadans demanen el dret democràtic a decidir en referèndum el futur de la seva nació. Volen alçar la veu per dir si volen continuar com estan ara, o esdevenir un nou Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea.

Alguns diran, tal i com fa el PSOE, que aquesta demanda no és constitucional. D’altres ciutadans creiem que no es tracta de respectar o no un text de fa més de 30 anys, que la majoria de nosaltres mai hem votat. Allò que importa és saber que pensa la gent d’avui sobre els temes que l’afecten i que es discuteixen. I un d’aquests temes és el futur del nostre país: continuar essent una part del Regne d’Espanya, que ja sabem com les gasten, o esdevenir un nou Estat europeu.

Per això el passat 13 de setembre la vila maresmenca d’Arenys de Munt va realitzar un referèndum preguntant a la seva ciutadania que havia de ser Catalunya: part d’Espanya o ser lliure. Aquest ha de ser el nostre model de democràcia: no tenir por a preguntar a la ciutadania que pensa i que vol, i actuar en conseqüència. Si penseu així, estigueu atents als propers dies a la convocatòria de reunions per començar a decidir que volem ser de grans.

(Publicat al Plaça del Pou d’octubre)

Anuncis

Accions

Informació

7 responses

15 10 2009
Roger

A veure quan en podem fer un de debò!

7 11 2009
9 11 2009
Quim Amorós

Potser ja es hora de posar-nos a treballar seriosament pel dret a decidir, però no en referèndums que no son per a res vinculants, sinó de debò, deixar-nos de invents de tripartits i buscar la suma de forces catalanistes i independentistes (que sempre ha existit, i sempre han pogut sumar majoria), i plantejar d’una vegada per totes aquest dret al Parlament de Catalunya i amb una declaració solemne del Parlament de Catalunya, convocar al poble català a un referèndum per l’autodeterminació

21 11 2009
AC

Hi ha cap possibilitat de plantejar una consulta similar a Altafulla?.
Entenem que la disposició a la consulta, d’entrada, seria aquesta:
ERC-AA-AUPA (BLOC DEL SI)=1+2+1=4
PSC-PP-IDEAL (BLOC DEL NO)=2+1+1=4
CIU-PAU-“JANO” (BLOC INDECÍS, DEL SI PERÒ NO, DEL NO PERÒ SI)=1+1+1=3
Des d’AC col·laboraríem en el que estigui al nostre abast en dur a terme la consulta.
O potser ja s’ha plantejat i no ens hem “enterat” de res?

salut

21 11 2009
Jordi Molinera i Poblet

Hola AC!

A veure, per ara hi ha un petit grup de gent que hem anat sondejant a diferents grups municipals, i creiem que si que és possible realitzar una consulta a Altafulla com la d’Arenys de Munt.

Per ara sabem segurs que tenim 1 vot en contra i 4 a favor, això per ara. Per tant, ens falta saber el vot de 6 regidors, dels que suposem que obtindrem el suport de part d’ells que ens permetrà tenir el suport de l’ajuntament i certa legitimitat.

En les properes setmanes es convocarà una Assemblea per constituir “Altafulla Decideix!”, l’entitat local que s’hauria d’encarregar de porar endavant totes les tasques necessaries per realitzar una consulta a Altafulla.

Salut!

12 12 2009
Marga

Ei, per fí algú es belluga vers la consulta independentista a Altafulla, compteu amb mi el dimecres 16

12 12 2009
Jordi Molinera i Poblet

Ep Marga!

Pot semblar fàcil, però tela marinera lo que costa organtizar una consulta per la independència. Avui hem estat a Constantí, i demà també anirem, per saber una mica com s’ho han fet, ja que tenim força semblances amb ells.

Poc a poc i bona lletra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s