Som un poble democràtic

2 09 2009

El proper 13 de setembre, Arenys de Munt donarà tota una classe de democràcia a l’Estat espanyol. Aquesta vila del Maresme realitzarà un referèndum, després de que així ho aproves el seu Ple municipal, on es preguntarà als i les arenyenques “està vostè a favor de que Catalunya sigui un Estat sobirà, social i democràtic?”.

Ràpidament tot l’espanyolisme ranci ha reaccionat. Des del partit feixista La Falange Española de las JONS, que ha organitzat un manifestació pel mateix dia de la consulta popular, fins a El País, que dedica una llarga noticia al petit poble maresmenc amb cert to mofeta.

Però aquí no acaba la reacció dels espanyolistes, més pròpia d’una criatura que no pas d’un Estat que presumeix de 30 anys de democràcia. La Fiscalia de l’Estat espanyol, en un intent més d’intentar que el referèndum no es realitzi, a prohibit l’ús de qualsevol edifici de l’Ajuntament d’Arenys de Munt… problema que té fàcil solució: fer-ho a un altre local.

Aquesta consulta democràtica en un país pacific ha estat promoguda per una associació que ha comptat amb la complicitat dels regidors AM2000-EPM, Esquerra, CiU i la CUP. El socialistes per la seva banda, va abstenir-se, al·legant que no és un tema local. Aleshores, que algú, del PSOE a poder ser, m’expliqui perquè quan hi ha un atemptat, tots els plens de Catalunya voten mocions en contra dels actes terroristes.

Però més enllà de llegir discursos demagògics de l’esquerra i dreta espanyola, val més la pena veure quines personalitats del país donen suport a la consulta. L’ex-president Maragall, la periodista Empar Moliner, el jurista i altafullenc Hèctor López Bofill o l’escriptora Isabel Clara Simó, entre d’altres.

A més, hi ha una serie de pobles del Principat que ja s’han interessat en continuar les passes d’Arenys de Munt i realitzar el seu propi referèndum. A Altafulla potser ens ho hauríem de pensar de sumar-nos en aquesta consulta i celebrar-ne una, doncs el debat sobre el naixement d’una futura República Catalana o la continuïtat de l’actual Regne d’Espanya està damunt la taula.

Anuncis

Accions

Informació

One response

8 09 2009
Quim Amoros

Es una llàstima que tant CIU com ERC votéssim en contra de la ILP entrada a la mesa del Parlament per debatre exactament la mateixa proposta que es proposa a Arenys de Munt, i certament, tot i que ara li donem recolzament en el seu moment amb els nostres vots CIU i ERC no va prosperar la proposta al Parlament, si hagués prosperat, mes d’un problema hagués ocasionat al govern tant català com espanyol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s