Tossuts d’Altafulla (I)

25 05 2009

Euromed, 07:34 del matí. No ha passat ni un quart d’hora que ja estava a la cafeteria del tren, enfilant un part del corredor del Mediterrani, de Castelló de la Plana a Tarragona. Un parell de diaris no tenen lector: La Razón i El Periodico. El primer de la pàgina 14 a la 23 té un estudi electoral on dona com a vencedor al PP amb 23 eurodiputats per 21 al PSOE. El formatget es completa amb 2 escons per la Coalició per Europa i 1 per l’Europa dels Pobles-Verds i un altre per UpyD… més endavant tota la ratzia contra Iniciativa Internacionalista.

Toca pegar un cop d’ull a El Periodico. Pàgina 6, un article ocupa tota la plana ve a dir que “L’independentisme creix, però s’atomitza”. L’escrit acaba amb una sentència digna de tenir una segona part. Sigui quina sugui la sentència del Tribunal Constitucional respecte l’Estat del Principat, tot sembla indicar que l’independentisme tindrà una nova efervescència. Des dels 90 Esquerra aposta per l’independentisme, i sembla que el  darrer procés estaturi a començat a fer despertar el fervor sobiranista a CiU i ICV, cadascú amb el seu tempo.

Tot això ho he preferit traslladar aleshores a l’espectre polític local, a nivell nacional millor no ho toco, prefereixo parlar de persones que conec. Per una banda tindriem l’Alasà que des de fa anys predica l’independentisme al ple, i sembla ser que aquesta legislatura si més no el cap de llista ecosocialista, Francesc Farré, va acompanyar-lo a l’adherir-se a la plataforma de regidors sobiranistes Decidim.cat… tot i que l’altra regidora d’ABG no se jo si l’autodeterminació figura com a preferència a la seva agenda. PP i IDEAL serien els unionistes, potser a titol personal algú s’apuntaria al nou Estat, però a nivell global els Independents liderats per en Josep Maria Perez vindrien a ser com Ciutadans, crec jo.

Arribem a CiU, on representa que haurien de votar a favor de les mocions independentistes… però sorprenentment al Ple d’abril hi van votar en contra. Potser el paper de convergents (o d’UDC…) sobiranistes a Altafulla el juguen millor la gent d’AUPA, que si que van votar a favor d’aquesta esmena. Arribem ara a una cruïlla interessant i determinant, tan pel país com per Altafulla. Porten anys remenant les cireres i saben què és això de governar. Tot i coneixer de primera mà el maltracte rebut des dels governs espanyols de sempre, encara ara el vot dels socialistes és d’obediència espanyola, tan els liders del PSOE als Països Catalans com els cabdills socialistes altafullencs…

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

31 05 2009
Quim Amorós

Jordi, veritablement això es el que hi ha.
L’independentisme està molt atomitzat, per escissions de escissions de diferents partits, gent independentista decebudes dels partits actuals, que creen plataformes ( algunes mes nombroses que altres), o petits partits polítics que l’únic que fan es dispersar el vot.
Davant de la renuncia de ERC per l’independentisme, es CDC qui està enarborant la bandera del sobiranisme ( tot i que mai s’ha declarat independentista), al darrer congrés va aprovar la ponència estatutària on es marca com a fita a assolir la sobirania nacional de Catalunya.
A nivell local, ja sabem que sempre hi han elements singulars en tots els partits polítics que de tant en tant es despengen amb coses estrambòtiques i que rés tenen a veure amb les directrius dels partits.(Altafulla doncs no es la excepció).

3 06 2009
AC

“A nivell local, ja sabem que sempre hi han elements singulars en tots els partits polítics que de tant en tant es despengen amb coses estrambòtiques i que rés tenen a veure amb les directrius dels partits.(Altafulla doncs no es la excepció)”

Vaja perla!!!, singulars, despengen, estrambòtiques… i això que són de la mateixa casa (“gran”, je, je, je).

4 06 2009
J.M.SOLE

El meu sentit pesem. Jordi lo d`air a la Palma el summun,en Putxi i en Benach cada cop saben menys el que fan i diuen.Si d`ells en depèn Catalunya,pobra Catalunya,i es creuen hereus den MACIA I COMPANYS ,ara em ve al cap les imatges d`aquell 11 de setembre en que membres de la EI van vetar el pas al fossar d`ERC que visionaris van ser o que cecs que erem els altres,obre els ulls ?.Ai gent nostra,la nostra gent,tant lluny d`EuropaI i tant aprop d`Espanya ¡¡¡¡¡¡¡ .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s