Bilbao o Brussel·les.

25 02 2009

El proper divendres al ple ordinari de l’Ajuntament d’Altafulla, Esquerra-AM presentarem 3 esmenes: una sobre el dia de la dona treballadora, una altra en defensa de les festes del foc i una tercera per la internacionalització del dret a decidir a tenir un Estat propi pel poble català. De les tres crec que los dos primeres seran aprovades sense gaires dificultats, però la tercera esmena, redactada per l’entitat Deumil.cat, ens mostrarà de quin peu calça cada partit, o regidors i regidores, del ple. Per exemple, si naveguem per la xarxa veurem que l’ex-alcalde Francesc Farré esta inscrit al manifest de càrrecs electes pel dret a l’autodeterminació Decidim.cat, però no la seva companya Marisa Mendez-Vigo… i en Jano Francino? D’altra banda si anem al perfil del Facebook de la regidora socialista Cristina Magriñà veure’m que forma part del grup “Vull poder dir que sóc de CATALUNYA, no d’Espanya al FACEBOOK!”, i en canvi tinc entes que l’alcalde Gené és més de la corda del Fontxo, per la utopia aquella de l’Espanya federal pluriguai, i el seu vot per tant serà negatiu.

Com és logic, Josep Maria Alasà hi votarà a favor, així com suposo que també ho fara en Juan Alberto Spuch de CiU. El regidor d’IDEAL, l’amic Pèrez, crec que ell votaria a favor, però la gent del seu partit potser el farà triar per l’abstenció. El mateix d’AUPA, tot una incognita… mentre que el vot més clar de tots serà el del PP, un no clar. Però d’on surt aquesta iniciativa de Deumil.cat? És una entitat sense cap vinculació partidista que el proper 7 de març a organitzat una manifestació a Brussel·les a favor del Dret a l’Autodeterminació dels Països Catalans, amb l’objectiu d’assolir la xifra de 10.000 persones a favor de la causa sobiranista, cridant al cor d’Europa per l’autodeterminació catalana. Com hi anirà tota aquesta gent? En cotxes particulars, autobusos organtizats i avions de baix cost.

Però mentrestant ens trobem que el PSC també organitza autobusos, però no per anar a Brussel·les, sinó per anar a Bilbao a un mitin de José Luis Rodriguez Zapatero, aquest personatge que incompleix les seves promeses, se’n riu del govern del Principat i té 25 diputats del PSC a Madrid que li diuen si a tot sense alçar la veu. És per això que animo a tots i totes les regidores del ple a que votin a favor de la moció presentada pel grup d’Esquerra, ja sigui per convicció nacional o bé per reclamar el que li pertoca a la ciutadania dels Països Catalans per tal d’assolir un benestar social, posat en perill per l’executiu socialista dirigit des de Madrid. D’això tracta la política, de definir interesos… que preferim, anar a fer la pilota al ZP o demanar poder decidir per nosaltres mateixos?

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s