2 de març de 2007.

7 02 2009

Segurament a la gran majoria aquesta data no els sonarà a res. Per a alguns va ser l’inici d’una de les polèmiques més fortes de la política altafullenca dels darrers anys. Aquell primer divendres de març, ABG va votar la seva llista, on Jano Francino seria escollit com a número 2. Mesos després deixaria el partit per passar a l’oposició i m’és endavant ser membre del govern que faria fora d’aquest als seus antics companys ecosocialistes.

Des d’aquesta divisió del grup municipal guanyador, al poble s’han sentit acusacions i retrets varis, però de reflexions ben poques. Ignoro quan de temps va passar entre que en Jano flirtegés amb l’ABG i la decisió de que ell sigues el “ticket electoral” d’en Francesc Farré, però intueixo que no gaire. Triar el segon de la llista té una gran importància, no gaire menys que la de triar el cap de llista. És per això que tinc la necessitat de dir la meva.

A poques setmanes del fi del termini de presentació de candidatures, una persona que anava a la llista d’ABG va dir-me de fer un cafè. La xerrada va servir per analitzar la situació del partit al que milito, Esquerra, i al que feia un temps m’havia sentit temptat més d’una vegada, l’ABG. Per resumir, el cafè va acabar amb una oferta: “Vols ser el número 2 d’ABG?”.

La reacció va ser primer de sorpresa. Com podia ser que en aquelles dates no tinguessin clar el seu número 2? Lògicament vaig rebutjar l’oferiment. Jo ja estava compromès amb Esquerra dAltafulla, i molt content d’això. Però ara, veient tot el que ha passat, jo convido a fer una reflexió a la gent d’ABG. Està molt bé que demanin a en Jano Francino que torni la seva acta, però potser en el moment de fer la llista s’ho haurien pogut pensar dues vegades a qui oferien l’importantissim numero 2.

En aquest cas, crec que tot l’enrenou sorgit des de que en Jano va deixar l’ABG  no és culpa única i exclusivament seva. També aquelles persones que van escollir-lo tenen part de culpa, no per ell, sinó per les formes. No pot ser que a 3 mesos de les eleccions municipals estiguessin gairebé rifant el seu número 2, com si això fos la rifa de Nadal.

Alternativa Baix Gaià és un partit amb una gent bonissima, però també és cert que tenen determinades actituds, exercides per determinats membres, que no s’haurien de produir si volen aspirar a més. I no ho dic només pel cas que explico avui… jo mateix vaig patir el tacticisme d’ABG no fa molt, i no ho oblidaré. Si volen realment teixir una alternativa que vagi’n amb compte, perquè alguns no saben ni què és una agulla.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

22 02 2009
Eva i Sue

Voldriem contestar el teu comentari, Jordi.
En primer lloc, ens agradaria dir que la el.laboració de les llistes electorals és una cosa interna i no és propi que qualsevol faci un comentari com el que tu has fet, per una simple qüestió de respecte, i menys si no formes part del grup.
Segon: No entenem el motiu d’aquest escrit o el què intentes demostrar. I sí, Jordi, ABG és un grup de gent boníssima i amb tota la bona fe del món varem fer la llista.
Tercer: Què és el que no pots oblidar? Si hi ha algun assumpte pendent per aclarir pots parlar sempre amb nosaltres.
Per cert, el 2 de març de 2007 quan vam presentar la nostra llista a la Sala de Plems a l’Ajuntament, era llavors quan vas tenir l’oportunitat de dir la teva opinió en públic.
La política ha de ser neta, i tu això deuries de saber-ho.
Salut!
Eva Bonet i Sue Southall Jones (membres llista d’ABG)

23 02 2009
Jordi Molinera i Poblet

Bones Eva i Sue,

Primer, a mi se’m va oferir ser del grup, de número 2, igual que al Jano. Per tant, crec que tinc tot el dret del món a dir-hi la meva, i més quan era per algo tan públic com unes llistes electorals. El que no entenc és com a 3 mesos de les eleccions anesiu rifant el segon de la vostra llista… això és el que volia dir en aquest post. Que sota quin tipus de confiança vau escollir a en Jano, si poc abans d’escollir-lo a ell, un membre de la vostra llista m’ho va proposar a mi.

Segon. El 2 de març de 2007 no tenia cap sentit que anes al vostre acte: acabava de rebutjar la oferta, que volieu, que anes allà a fer públic que a 3 mesos de les eleccions no tenieu clar a qui volieu de número 2? Com dieu, la política ha de ser neta. Si hagues anat a aquell acte a dir el que he escrit més amunt… potser en Jano aquell dia no hauria acceptat ser el número 2 d’ABG, perquè de la mateixa manera que jo desconeixia que en Jano aniria de segon, ell sabia que a mi se m’havia proposat també el seu lloc? Si ho hagues dit en aquell moment, hauria confiat ell amb la resta del grup al veure que negociaveu amb dues persones diferents per al segon lloc de la llista? Jo crec que no.

I tercer. La coseta que no oblidaré la guardo a la recamara, mai se sap quan puc utilitzar-ho. Tu Eva potser no ho saps, però la Sue crec que si, no n’estic del tot segur. Resumint una mica… digue’m que vaig sentir-me traït per una persona d’ABG, i que mai m’ho hauria esperat, tot i que molts ja m’havien avisat.

Gràcies per participar, l’escrit no l’havia fet en cap mala intenció, com deia només us convidava a fer una reflexió. Si creieu que el procés d’el·laboració de la vostra llista va ser el correcte, proposant a 2 persones de ser el número 2 d’ABG, doncs per mi perfecte, no és el meu problema ja.

Salut!

23 02 2009
A.C.

Bona tarda Jordi,

A veure si entre tots movem l’espai virtual d’Altafulla que darrerament està bastant mort.
Salutacions.
AC:
P.S.: Per cert, com et fots en un “jardí” com t’has posat amb això del número 2 d’ABG. Intenta sortir-te’n el més aviat possible sense fer massa sang no sigui que després (ara o en un futur) se’t giri en contra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s