Model de partit pel país

22 05 2008

Hi ha la màxima en organització política que ens diu que cada partit s’organitza territorialment tal i com és el seu ideal d’Estat. La realitat està ple d’exemples: el PSOE i Izquierda Unida s’organitzen ambdós de la seva forma d’entendre, força singular, el federalisme amb Comitès o Executives Federals mentre que el PP té un model de caire centralista, on qui porta el pes és la seva Junta Central. En canvi a Esquerra sembla que tenim l’habitació desendreçada.

Si passem el model actual d’Esquerra a un model d’Estat ens trobaríem que tot el País Valencià seria un ens organitzatiu únic i les Illes Balears un altre, on els seu poder seria l’equivalent al del Camp de Tarragona o a la Federació de Girona. Analitzant amb més profunditat veiem que l’Executiva Nacional d’Esquerra, dels gairebé 40 membres només hi trobem un valencià, l’Agustí Cerdà com a President del partit al sud del país, i 2 representants de les Illes, en Joan Lladó en tan què és President d’Esquerra a les Illes i de na Esperança Marí com a Portaveu al Parlament de les Illes Balears.

Tenim, doncs, una Executiva Nacional que es veu representada gairebé exclusivament per gent del Principat, quan representa que apostem per un model de Països Catalans mentre que la direcció actual del partit ha regionalitzat Esquerra. Que s’hauria de fer? Doncs de la mateixa manera que l’objectiu és la independència de tres Repúbliques i federar-les, el que hauria de fer el partit és tenir 3 Direccions, una per a cada territori en condicions d’igualtat entre elles, és a dir, organitzar Esquerra Republicana en 3 federacions: ERPV, ERI (o com decideixi la militància de les illes) i ERC, sota el paraigües comú d’Esquerra Republicana, la dels Països Catalans lliures que volem construir.

Aquesta idea esta reflectida en una de les esmenes d’Esquerra Independentista que vaig presentar a la secció local d’Esquerra d’Altafulla, i que aquesta va aprovar. El Congrés d’Esquerra cada vegada està més aprop, i jo com a militant de les JERC i d’Esquerra tinc clar que la millor opció per al partit és la que representen en Jaume Renyer, l’Uriel Bertran, l’Elisenda Paluzie, l’Hèctor López Bofill, la Pilar Dellunde, en Toni Fullat, la Núria Arnau… gent del país i del partit.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s