Molinera per a estona!

29 12 2007

Ahir, dia dels inocents, més d’un, dos i tres militants d’Esquerra vam fer la inocentada de que deixavem el partit i anavem, seduits per la Casa Gran del Catalanisme, a CiU. Com ja he dit, tot mentida, que ningú pateixi, que almenys jo d’Esquerra no m’hi moc pas, queda molta feina a fer en aquest partit, que l’hi acabes agafant carinyo i tot, en tots els seus nivells: a Altafulla, a la comarcal i la regional amb la gent que apostavem (i apostem encara) per en Jaume Renyer i a nacional sota el paraigües d’Esquerra Independentista.

Els comentaris que hem vau deixar deien de tot, però em concentraré amb en Joan Charles, que no va caure en el dia que estavem i va arribar a fer trucades a en Jordi Rofes per saber, del tot preocupat, que coi pasava que els d’Esquerra Independentista marxavem a CiU, arribant a no poder dinar gairebé. No pateixis, que ens veiem com a molt tard al proper Consell Nacional d’Esquerra.

A en Quim i a en Ferré, no patiu tan per les fragmentacions internes d’Esquerra, que només són corrents crítics, i no partits nous en potència. A més, no crec que jo acabi mai a CiU, si abandones el projecte d’Esquerra seria per anar a una altra organització d’esquerres i independentista. Ho sento, però estic segur que ja teniu gent capaç ;-).

Per últim, m’he obert un Fotolog, on aniré penjant fotos que faig al llarg del dia amb el mobil, amb el bluetooth ho paso al Mac, i apa, ho penjo! Ah, la imatge que veieu, una postal que he fet per Equerra d’Altafulla.

Bones festes i bon 2008!

PD: AVUI M’HE ADONAT QUE AQUEST ÉS EL MEU ESCRIT NÚMERO 100… A COSTAT PERÒ HI HE ARRIBAT!

Anuncis

Accions

Informació

19 responses

31 12 2007
quim amoros

Llàstima Jordi, tu t’ho perds.
malgrat tot guarda l’escrit, mai se sap….
A, jo si algun dia marxés de CDC, me’n aniria cap a casa saps, mai a ERC, perquè ERC ens ha demostrat que es l’engany del segle. Moltes paraules, molta boqueta, però rés de rés, cap fet.
Ja porteu 4 anys al govern i no hem avançat ni un pam més del que aviam avançat amb CIU.

31 12 2007
Anna

no desmenteixes que som espanyols…què t’està passant???ç

xDDDDDDDDD

31 12 2007
Joan Charles

gràcies per anomenar-me al post

ets un sol!

fins aviat! que cabron!!!!

pd: com diu l’anna, no desmenteixes que som espanyols…què t’està passant???

1 01 2008
anna de vilassar

ei jordiet!!!

feliç any nou i felicitats pel missatge 100!!!

i merci pels ànims!!! 1 petó

1 01 2008
Lluís Pérez

Ja porteu 4 anys al govern i no hem avançat ni un pam més del que aviam avançat amb CIU.

Com a mínim d’aquí a poc tindrem una llei electoral pròpia. A CiU ja li anava bé l’espanyola. De fet, a CiU ja li va bé tot el que faci olor a Espanya. Només es tornen pseudosobiranistes quan estan a l’oposició. El mateix Artur Mas que avui parla del “dret de decidir” és el que deia, poc abans de les eleccions, que s’havien d’aparcar les reivindicacions nacionals, que la gent ja n’havia tingut prou amb tota la moguda de l’Estatut. I és que CiU i el PSC en temes nacionals s’assemblen com dues gotes d’aigua. Al menys, ara per ara. Jo personalment no perdo la confiança que algun dia CiU, o si més no CDC, liquidarà la vella guàrdia pujolista i introduirà nous dirigents que apostara per la independència o, si més no, per l’autodeterminació.

Ah, i per cert, la despesa social en 3 anys de govern Maragall va ser notablement superior a la de ¡23 anys! de govern convergent. Però en això no entrem, que ja sabem que si fos per CDC això serien els Estats Units de Ronald Reagan, amb els pobres morint-se a l’entrada dels hospitals. Que si son pobres serà perquè son uns ganduls, ja se sap. La dreta, dreta és.

1 01 2008
quim amoros

Lluis, tot això que dius està molt bé, queda molt bonic criticar a CIU i arraconar-la a l’oposició, però saps que passa?, que CIU malgrat els intents que heu fet, no desapareixerà, i ERC no pujarà per damunt de CIU, ara el que us pertoca es tornar a baixar i baixar i baixar, perquè sabeu que?, la paraula INDEPENDÈNCIA, sonava molt bé i us va donar molts vots ( molts a costa de CIU), però clar veus a Montilla president, i la paraula INDEPENDÊNCIA dita per vosaltres, doncs ja no es creible.
Potser CIU podia haver fet més per la sobirania nacional mentre governava, però mai hagués posat a un espanyolista de president, que no us agrada ni a vosaltres mateixos.
Però tranquils, al final el poble situa a cadascú on li pertoca, i…. em sembla que al tripartit li queda poca vida…. Aquí només falta per saber quant de temps trigareu en fusionar-vos amb el PSOE, perquè ara la gent de Catalunya ja sap que votar ERC es votar PSOE., i sí, esteu fomentant més gent independentista, però no us votarà ni a vosaltres ni a nosaltres, fareu gran a les CUP .

2 01 2008
Gerard O'Castles

Hola quim,

escrius 16 línies en aquesta entrada al bloc del molinera, i no he trobat res d’ideologia ni cap argument “polític” per deixar de votar ERC i votar CiU

2 01 2008
quim amoros

Gerard, tranquil, no pretenia fer-vos canviar el vot, ja sé que no ho aconseguiré, vosaltres militeu a ERC, i per tant per molt malament que vaigi, se suposa que la defensareu fins les darreres consequencies!!!.
però a vosaltres us pasarà el mateix que ens va pasar a nosaltres, pagareu car el pacte amb el PSOE, igual que nosaltres vam pagar car el pacte amb el PP.
Però amb una petita diferència, nosaltres mai vam donar la presidencia de catalunya a un espanyolista!!!!.

2 01 2008
Lluís Pérez

Quim, en comptes de contestar-me amb la típica paranoia convergent de que us volem fer desaparèixer i etc, t’agrairia que m’expliquessis quin punt concret del meu comentari està equivocat i per què. Jo he citat una frase concreta de la teva intervenció i te l’he contestada enumerant-te una sèrie de fets concrets que la desmentien. Agrairia que fessis el mateix.

3 01 2008
Oriol Nicolau

Us vau ficar d’acord per fer la mateixa innocentada o què?! Hi havia uns quants blocs amb el mateix XD

Bon any!! I per cert, ens hauríem de veure aviat!

4 01 2008
Quim Amoros

Lluis, et contesto punt per punt, tal i com em demanes:
Dius, “d’aquí poc tindrem llei electoral pròpia”, mira a CIU no es que li estigués bé la llei electoral, es que al principi de l’autogovern, primer s’havia de desplegar l’estatut del 79 ( SAU), i clar de moment la llei electoral funcionava prou bé, ja que tenia en compta la representació territorial de Catalunya, totes les comarques estaven representades. Ningú va dir rés fins que a la darrera legislatura d’en Pujol, CIU va treure més diputats i en canvi el PSC un miler més de vots. A partir d’aquí es va discutir si la llei electoral era vàlida, i ja veurem quina s’aprovarà i si es tindrà en compta la representació territorial i no només la concentració de vots de les grans ciutats tal i com postula el PSC.
També dius que a CIU només som sobiranistes quan estem a l’oposició, i ja t’he contestat, que probablement haguéssim pogut ser una mica més valents vers la sobirania nacional, però vosaltres que s’autoproclameu independentistes, ara que esteu al govern, no heu aconseguit més per la sobirania nacional que amb CIU. i en temes nacionals, perdona però no ens assemblem en rés al PSC, malgrat el que tu diguis, i encara menys al PP, i certament hem pactat amb els dos, encara que només se’ns retreu el pacte amb el PP. Quan us interesa ens diueu que som igual que el PP, i ara hem dius que en temes nacionals som igual que el PSC, en que quedem?. I vosaltres heu pactat amb el PSC i no passa rés!!! I heu fet al Monti president.

Lo de la despesa Social d’en Maragall que en tres anys va ser superior als 23 de CIU, no facis demagògia, simplement el que dius es Mentira.
No comparis la política social que va fer CIU, amb la que ha fet el tripartit, heu fet la famosa llei de les dependències, que de moment ningú sap quan començarà a funcionar, i que durant molt de temps tot està aturat pendent de la aplicació de la famosa llei ,que per cert envaeix les competències del estatut de Catalunya.I no heu fet rés més només promeses i promeses…
I perdona, no comparis la sanitat catalana amb l’americana, que aquesta es totalment privada, i la catalana, a part de posar en marxa els hospitals públics, es va concertar la sanitat amb els hospitals de la XHUP, per aconseguir més hospitals públics i més especialistes.
I els pobres no es morien a les portes dels hospitals.
Ara els hospitals es cremen, A dos nens de diàlisis els hi ha contagiat hepatitis, a Joan XXIII estan en peu de guerra, no s’ha sol.lucionat per a rés les llistes d’espera. Si vols podem parlar de sanitat el que vulguis
Et recordo que la vaga general de metges a Catalunya ha estat amb un govern de esquerres, mai en els 23 anys de govern de CIU va haver cap vaga general de metges.
Et podria dir moltes més coses, però per molt que digui, seguiràs pensant el mateix.
Així que Lluís bon any nou.
Per cert en Carod i la Tura quan estaven a l’oposició deien que els peatges fora, i des de fa 4 anys que estant pujant cada any. ( PD. SR Gerard castells, La caixa, ja existia quant en Carod cridava per eliminar els peatges).

5 01 2008
Marcel

No sé perquè us baralleu tant, els de CiU (si més no, els de CDC) i Esquerra, si no feu un front comú no hi haurà independència. I és que amb el PSC no arribareu enlloc…
T’agrego al fotolog
I sort amb les notes!

5 01 2008
Joni Blas

Benvolgut, Quim Amorós,

Em dic Joan i sóc militant de les JERC i d’Esquerra. Vinc de família “catalaneta”, que tota la vida ha votat Convergència i ara ha votat a les darreres eleccions a Esquerra. Fin i tot jo, benvolgut Quim, més d’una vegada he pensat de votar, com a segona opció CIU (per la qüestió nacional) o ICV (per la social). No ho he fet, però (bé, reconec que a les darreres eleccions en què es va presentar Pujol sí que vaig votar Convergència, però és l’excepció). Doncs bé, aquests són els meus punts perquè torni a votar-vos i deixi Esquerra:

1r.) Compromís de fer portar fins a les últimes conseqüències un procés d’autoderminació.

2n.) Aprofundiment dels lligàms amb els demés territoris de parla catalana. Se’m pot retreure que a les Illes i al País Valencià governa el PP, però també és cert que el centralisme de Barcelona no afavoreix per a res aquesta cohesió necessària.

3r.) Prou de donar peixet a premsa butiflera: Diaris de Tarragona, Vanguardias, etc…

4t.) No governar enlloc amb el PP.

5è). Fer complir la Llei als centres d’ensenyament concertats. Això vol dir que els ajuts que se’ls dóna han de servir per acollir, com els centres públics, a immigrants, alumnes amb problemàtica psicosocial, etc.

6è.) Combat frontal a la precarietat laboral juvenil. El Departament de Treball ha de denunciar a Inspecció tots els Ports Aventuras, tots els Tele Pizzas, tots els Cortes Inglés, etc.

7è.) Condemna pública i oberta de la Llei de Partits (heu llegit bé). Així com el processament que s’està duent als joves catalans per cremar fotografies (mentre la premsa del cor s’omple la boca de dir que en Marichalar és homosexual i un banyut i no els passa res). Compromís de portar als tribunals a tots els nostres enemics que propaguen el racisme contra els catalans (rotllo Jiménez Losantos).

8è.) Expulsió immediata i fulminant de CIU dels paparres, assaltataulells i especuladors.

Aquí ho tens, doncs, Quim. Visca la terra i mori el mal govern!!!

6 01 2008
Quim Amorós

Joni Blas:
Subscric totalment el que dius.
Però això que exigeixes a CIU, per tornar a vota’ls, ( difícil que ho facis essent membre de les JERC i d’ERC), perquè no els hi exigeixes també a la gent de ERC,? perquè ni tants sol acompleixen lo de no pactar enlloc amb el PP, ja que al menys n’hi ha 5 ó 6 municipis on heu pactat amb el PP, ara així d’entrada recordo els Ajuntaments de Aitona, i Roda de Berá, però n’hi ha més.
La resta de condicions, actualment amb ERC al govern des de fa 4 anys, no s’estan tampoc acomplint.
Per tant ja m’està bé que siguis exigent amb CIU, però el llistó l’has de posar a tots dos iguals, i mira… em sembla que lo de fer president a un espanyolista com Montilla, desautoritza qualsevol actuació de ERC quan ens parla de independència i de sobirania nacional.
De totes maneres que t’hagis plantejat el poder tornar a votar a CIU, vol dir que com a mínim, massa, massa a gust dins d’ERC no t’hi trobes.
I sincerament, els militants d’un partit polític molts cops per fidelitat al partit acceptem moltes coses que d’entrada no ens agraden, però els votants, que no estant sotmesos a disciplina de partit, igual que un dia els tens, al següent et poden marxar. I crec que això es el que passarà amb ERC, perquè ara ja no se’ls creurà ningú, i… molts vots que havien sigut per a CIU i que van marxar cap a ERC, després de dos vegades tripartit i Montilla, crec sincerament que ens tornaran de nou.

6 01 2008
Jordi Molinera i Poblet

Ei, que pasa aqui, que no teniu el vostre bloc per discutir o que!!!??? És broma xecs, però es que quina forma de començar l’any eh! Com diria aquell “no hi ha treva!”.

Heu discutit de força coses, però hem quedo, per variar, amb una que diu en Quim, de que els votants d’Esquerra que abans eren de CiU, que tornaran a Can Convergent… no ho crec gaire jo.

No se Quim, sovint veig que fas servir arguments que, en la meva opinió, voldries que aquestos fosin els adoptats per la societat, quan des de fora de CiU es veu com l’argumentari de partit i no com el que veiem al carrer al dia a dia.

I sobre la disciplina de partit, hi han diferents coses a fer quan un discrepa:

– la més facil: Agafar i fotre el camp, aqui us quedeu i cap a casa.
-una de molt compromesa: corrent intern i a treballar per a canviar el teu partit cap als postulats que hom creu adients.
-la més suicida: crear un partit nou (ja hem vist tots com va acabar Acció Catalana de Cahner o el PI de Colom Rahola, amb l’excepció potser de Catalunya2003 cap a Esquerra).

Com veus, la gent d’Esquerra majoritariament no abandona o es pasa a un altre partit, al contrari, s’implica encara més: tenim dos corrents interns! Això implica el doble de feina, doncs continues treballant pel partit, però al mateix temps argumentant en pro dels ideals critics. Jo això, políticament, ho trobo divertidissim… ja ho dic, per estar en un partit on no decideixo gaire cosa, cap a casa…

… tan CiU com ERC hem omplert el Palau de Congressos de Catalunya: però vosaltres per escoltar unes directrius i nosaltres per decidir entre tota la militancia el full de ruta del partit, dos models diferents de partit i participació que volia comentar.

6 01 2008
Quim Amorós

Jordi, aquest cop m’han agradat els teus arguments, però si, que ERC s’ha escindit varis cops i s’han creat altres partits que no han funcionat, potser per això ara les corrents crítiques es mantenen dins del partit, de moment!!!.
I lo dels vots si tornaran o no, tampoc ho sé, jo personalment espero que sí. Però per davant de tot això, el que jo penso ( i es la meva opinió), es que els votants tant de CIU com d’ERC volen un pacte de CIU-ERC. i t’estic parlant de la gent de Catalunya que vota a partits catalanistes, i que no militen en cap de’ls dos partits.
I suposo que dintre de la militància d’ambdós partits, les bases també estan per l’acord entre CIU-ERC o no?.
Potser ara les ferides encara son massa recents, i ens estem lamentant encara de tots els cops i maltractaments que ens proferit mútuament, però crec que amb serenitat, tranquil•litat i fent totes les reflexions necessàries i deixant fora personalismes, la gent espera un gran pacte nacionalista-independentista (abans hagués dit nacionalista a seques), però sé que vosaltres no us considereu nacionalistes així que per això ho especifico.

Jordi, m’agrada el teu bloc, ja ho saps, i de tant en tant, m’agrada fer-te encabronar una miqueta, jejejeje.
Vinga que acabin de provar les festes!!!!
una abraçada.

6 01 2008
Gerard O'Castles

Hola quim

Jo diria que ERC no es va presentar a les municipals a roda de berà.
El problema d’un pacte entre CiU i ERC no és amb les generacions de 40 anys en amunt del partit, però heu de reconéixer que teniu dos grups ideològics molt forts que dificulten un pacte: un és l’entorn de Duran i Lleida i part de la seva gent: Caspa. L’altra és un grup de nois militants, neoyuppies, que estan a CiU- com podrien estar al PP en matèria econòmica i social, només els diferencia la sensiblitat catalana, m’has de reconéixer que amb aquest en aquest sentit hi ha molt pocs ponts de comunicació. No dic que la seva ideologia sigui millor o pitjor, sino que és molt diferent a la nostra.

Entenc que per haver-hi un pacte hi ha d’ahever motl de diàleg abans i tancar moltes ferides. Jo he sentit l’alè de la superioritat que molts militants de CiU han projectat cap a nosaltres, imagin’at els militants més veterans. M’has de reconéixer que sempre ens heu vist com els parents pobres del catalanisme, i ara resulta que els parents pobres s’han fet grans ( amb molts errors, segur, però adults) i marxem de casa del pare. A mi no me fa res un pacte CiU-ERC, però sobre la base d’unes condicions.

L’argument que poses en cada post d’ERC ha fet president a montilla que és espanyolista, diga-m’ho sincerament: és un copy&paste oi? En els últims mesos he escoltat més declaracions espanyolistes d’en Duran i Lleida que d’en Montilla.

Un pacte, d’acord però sobre què?

El que li dius al JB de tornar a votar a CiU: mira citaré al Carretero i jo no sóc Reagrupat: Jo no parlo de CiU, ja sabem que CiU són els campions de la renúncia, el que jo vull és canviar ERC

Au bons reis mags!!!

6 01 2008
Quim Amorós

Gerard, mira aquest cop no he sabut trobar en el teu escrit aquell to d’ironia que sempre li poses, i aquella mena de mala llet, que de tant en tant deixes anar, i mira l’he trobat fins i tot sincer. Crec que veritablement et creus el que dius.
A cada partit trobaràs persones i personatges, que possiblement ens sobrin o ens agradaria no tenir, però cada partit té el que té, i segur que dins de ERC tindreu gent que us fa mes mal que altra cosa, i no et diré noms, però al vostre secretari general el voleu fer desaparèixer, d’ençà la reunió de Perpinyà.
No ho sé si els de CIU us hem mirat com el germà petit o el parent pobre tal com dius, però sí que es cert, que ara ja sou més grans, i ara de pobres ja no teniu rés, ara ja teniu les butxaques plenes, tens raó de nou.

Que vol dir el copy-paste quan dius que us dic que heu fet president a un espanyolista?, que no es cert?, que he dit alguna mentida?, no heu estat vosaltres qui l’heu fet president?. Ja sé que el resultat electoral es el que es i que la suma parlamentaria ha fet possible el tripartit2. però també es podien donar unes altres sumes, i es ben cert que podríeu haver fet una altra majoria, que evidentment algun dia haureu de passar comptes amb la ciutadania.
Gerard, està clar que no aconseguiré fer-vos canviar d’opinió, i menys en un bloc com aquest d’un militant de les JERC, però t’asseguro que em trobo molt a gust debaten amb vosaltres, i mireu gent de les JERC, després de les eleccions del mes de març moltes coses poden canviar, tot depèn de la força que tinguem, i sí, d’una cosa si ha servit el tripartit2, ens ha tret la son de les orelles als de CIU i apostem clarament per la sobirania nacional de Catalunya, perquè aquest país serà el que la gent de Catalunya vulgui que sigui.

16 01 2008
nen

algú sap una mica del senyor cinto romeu? es va pagar als quals deu diners? i una mica més sobre el grup 100×100? si saps una mica sius plaus ho posi en el salò dels penjats. merci

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s