"El PSC-PSOE, el vot útil."

31 10 2007
Ja fa temps que volia escriure el que avui diré, i no trobava “excusa”. Però es que arriba un punt que servidor explota, després de viure a diari el panorama que ens envolta, i clar, com que aquest bloc és l’espai on em sincero, doncs allà vaig.

Ja fa mesos, que la Puri Miró (número 4 a les llistes del PSC al 2007 i número 2 d’Esquerra al 2003) als comentaris de l’enquesta (que preguntava sobre la intenció de vot a les properes eleccions espanyoles) de l’Altafulla Confidencial va posar “Al PSC-PSOE, el vot útil”.

Amb tots els respectes, aquets darrers dies, en un dels meus viatges en tren Barcelona Plaça Catalunya – Altafulla de gairebé 3 hores, m’he estat enrecordant del comentari de la candidata i altafullenca Miró, al mateix temps que em preguntava “PSC-PSOE útil? Per a que?”. Encara espero un resposta, no només en mi mateix, sinó que també en persones properes al PSC-PSOE. Argument per argument:

El PSC-PSOE és votar esquerres: Rápid em ve al cap la situació de Nafarroa, que els socialistes navarresos, podent haver fet un tripartit a la catalana juntament amb Nafarroa Bai i Nafarroako Ezker Batua, agafen i sota les pressions dels conservadors, entreguen el govern a UPN-PP, i de pas es mante la corda tensada en el conflicte polític d’Euskal Herria.

El PSC-PSOE és votar catalanisme: Quan voten a favor d’una Constitució europea que ignora el català? Quan a Madrid el primer que fan els 21 diputats i diputades del PSC-PSOE és carregar-se l’article primer de l’Estatut del 30 de setembre “Catalunya és una nació”? Quan al País Valencià i a les Illes Balears pacten Estatuts on el català està infinitament per sota del castellà?

El PSC-PSOE és votar progrés: Justament quan prioritzen l’elitisme de l’AVE enfront l’obrerisme de rodalies i regionals. Curiosament quan ens roben a tots i totes, només al Principat (ja no posem dades dels Països Catalans), al 2006 més de 19.000 milions d’euros. Entregant a la monopolistica AENA l’aeroport del Prat per a que aquest tingui gairebé l’exlusiva tasca de donar passatgers (money, money) a Barajas.

No se que enten l’amiga Miró per útil. Per mantenir una incompetent com a Ministra de Foment? Per donar governs al PP com a Navarra? Per votar una cosa a Barcelona i una altra a Madrid? Per prioritzar la inauguració de l’AVE (foooto!) a la mobilitat diaria de més de 160.000 persones? Per realitzar l’espoli fiscal en nom de la solidaritat amb els pobles d’Espanya, quan Espanya és incapaç de solidaritzar-se amb el països pobres amb el famos 0.7%?

Ho sento si l’altafullenca Miró, o algú altre, es sent ofes, però quan t’estas gairebé 3 hores per anar de Barcelona a Altafulla i sents que votar als responsables d’aquest caos és útil… un es sent, també, ofes.

I pensar que segons la del video, haviem de ser l’enveja de tothom… eh, segur…

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

1 11 2007
Gerard Castells

home jordi, come ets!!!

jo crec que està molt clar: el Psc-Psoe és el vot útil…per ella, és clar

2 11 2007
Cesc

Pel que fa al primer punt poter lo que tu vols és que més que la llista més votada es formin governs amb les més extravagants aliances. Com a Catalunya vaja.

Al segon punt què hi pinta la Comunitat Valenciana i Ses Illes? I tot i així el seu estatut el que fa és plasmar la realitat, ja que a València es parla moltíssim més el castellà que el català.

El tercer punt potser et dono la raó. El que tampoc entec és que hi pintarien dadesd’això que en dius Països Catalans.

Perquè continueu utilitzant aquesta ficció? Això dels països catalans és una invenció recent i que no es sosté sobre cap lògica. No existeixen els Países Castellanos o els English Countries.

3 11 2007
Csala

Doncs a tot això hem refereixo quan parlo de desafecció, de desil·lusió, per, des de ERC haver fet president Montilla. S’agraeix la sinceritat.

11 11 2007
Lejarza

I love Lejarza 22. Who is who. Els 25 blogs polítics catalans
El tuyo…
http://argelaguer.nireblog.com/post/2007/11/10/i-love-lejarza-22-who-is-who-els-25-blogs-politics-catalans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s