De campanya! (11- Eleccions virtuals)

20 05 2007
Avui parlaré (o escriuré) poc d’actes reals. Vull comentar la campanya virtual. Aquí Altafulla els primers en tenir bloc vam ser en Fèlix Alonso d’ABG, que va fer unes 3 o 4 entrades (no trobo el bloc) i jo. Més endavant va aparèixer el bloc d’en Francesc Farré, també d’ABG, d’en Joan Spuch de CiU i Josep Maria Gené del PSC.

Qui escriu cada, o gairebé cada, dia? Doncs en Francesc Farré i jo. Després tenim els blocs dels candidats del PSC i CiU, que malgrat dir als seus programes que aposten per les noves tecnologies, la seva participació a la xarxa és escassa, doncs tenen uns blocs gairebé inactius (i diria que no hi escriuen ells) i no disposen de pagina web pròpia.

Qui té pagina web pròpia? AUPA (al servidor del Patronat de Turisme i no dic res més que sinó ens foten una denuncia…), ABG, Esquerra d’Altafulla, PAU (en forma de bloc de partit) i diria que ja està. Però qui preveu utilitzar Internet més enllà del 27 de maig? Diria que només nosaltres i segurament ABG… els altres té tota la pinta de que han fet una petita incursió al món virtual per mira, quedar bé.

Però una cosa que m’ha fet molta gracia és que han sorgit blocs més enllà dels partits, certa enveja que li tenia a Torredembarra amb el seu bloc confidencial. Ara nosaltres tenim un tipus de bloc que encara no havia vist: una porra virtual altafullenca. Qui l’ha tirat endavant? Diria que CiU, doncs el bloc que va “descobrir” el bloc-porra és el del candidat de CiU.

Tot i així l’esforç s’agraeix, unes 23 persones han fet la seva porra i uns altres 5 s’han atrevit ja a fer porres sobre pactes de govern. Iniciatives com aquestes demostren a l’ajuntament actual que Altafulla pot arribar a ser molt participativa i que durant els darrers anys s’ha menyspreat la capacitat dels altafullencs i altafullenques i les seves ganes d’incidir i dir la seva a la política del nostre poble.

Des d’Esquerra d’Altafulla treballarem, i no només via Internet, també establint un Reglament de Participació Ciutadana, per a tenir una vila participativa al 100%, que en conseqüència implica una transparència total i donar la cara, i això a segons quins partits diria que els incomoda una mica.

A la vida real, avui hem estat a Baix Mar, a la Plaça del Vents a una paradeta informativa on s’han apropat des de gent del barri fins a turistes que ens compraven estelades mentre els explicàvem el seu significat. Als de Gran Bretanya amb un “like Scotland” acabava ràpid… coses de la globalització suposo.

Anuncis

Accions

Informació

One response

20 05 2007
francesc

Jordi, ojala sigui realitat que gent d’Altafulla es va apuntant a les noves tecnologies i a la participació, amb això coincidim plenament i m’encantaria seguir coincidint, a veure si més gent s’anima

Francesc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s