Plaça Catalunya

8 05 2007

A moltes viles del Principat hi ha grans places que porten el nom de Plaça Catalunya, i Altafulla, com no podria ser d’altra manera, també tenim una gran Plaça Catalunya. Però em deixava un detall, la majoria de Places Catalunya d’arreu del país solen ser punts de trobada, espais verds o si més no un lloc amb quelcom d’especial.

Al nostre poble no. La nostra Plaça Catalunya és un reflex del que s’ha convertit part del nostre país, incloent-hi Altafulla: un esplanada d’asfalt. A això sumem-li 4 faroles altíssimes i com a element decoratiu els nous contenidors per a reciclar, res més. Una mica trist oi?

Recordo quan de petit, l’avi d’en Jordi Quixalos ens portava a ell i a mi a passejar per on ara hi ha la urbanització La Pedrera, on està la Plaça Catalunya. Aleshores, a principis dels 90, la zona estava plena de garrofers, vegetació i refugis de quan la guerra civil. Ara hi trobem xalets (molts d’ells buits doncs són segones residencies), llargs carrers i una trista Plaça Catalunya d’asfalt.

Seria genial que algú fes un gran acte simbòlic: treure l’asfalt de la Plaça Catalunya per a fer-hi un punt de trobada per als veïns de la zona, un lloc on puguem veure de nou el verd que hi havia fa uns 15 anys i que les ànsies urbanístiques d’uns van carregar-se per sempre, que algú s’atreveixi a dignificar el nom de la Plaça, que crec que s’ho mereix.

Seria genial fer a Plaça Catalunya un gran punt verd de trobada, un salt en el temps a La Pedrera original abans de que fos destrossada o altrament dit, urbanitzada. La gent d’Esquerra d’Altafulla ho volem fer, qui més s’anima a trencar l’asfalt de la Plaça Catalunya?

[A la foto, Plaça Catalunya de Barcelona a la manifestació sobiranista del 18-F]

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

10 05 2007
Carles Lombarte

Aixi que Hector Lopez Bofill un desl promotrs de Sobirania i Progres va a les vostres llistes…..

Ja es veu que Sobirania i Progres es un chiringito montat per vosaltres….

Botiflers!

http://jncsabadell.bloc.cat

10 05 2007
Jordi

SiP no és un xiringuito montat per nosaltres. A l’assemblea de SiP del Camp de Tarragona hi ha gent d’Esquerra, de Convergència (algun ex-senador entre ells), de Maulets i altres moviments socials i culturals.

Per ser de SiP només fan falta 2 coses: voler la sobirania i el progrés de la nostra nació.

Però vaja, tu ho deus tenir dificil no? Com que patiu una esquizofrenia política de la ostia… un dia felicites al centralista d’en Sarkozy i l’altre als independentistes del SNP.

Una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s