Xandall independentista.

29 03 2007

Des del passat diumenge que la gent d’Esquerra i CiU estem jugant a un estira i arronsa permanent. Els convergents, després de l’oferta que varem fer, van demanar a Esquerra que presentéssim una proposta al Parlament del Principat, i així ho em fet, quan potser ells creien, perdo, afirmaven, que les declaracions de Xavier Vendrell a la II Calçotada Independentista de les JERC del Camp eren fruit d’una consumició abusiva del fantàstic vi del Priorat.

Xavier Vendrell era el que anava més seré en aquella calçotada, doncs és pare de família i havia de conduir per tornar a casa, i així s’ha demostrat al ple del Parlament avui, amb la votació d’una proposta d’Esquerra en que hi deia:

“El Parlament de Catalunya constata que:

L’acord de gener de 2006 a la Moncloa va fer possible l’aprovació de l’Estatut vigent -que comportà la supressió dels eixos bàsics del projecte aprovat pel Parlament de Catalunya- que tot i haver estat ratificat posteriorment pel poble de Catalunya en referèndum ha permès de fer una interpretació a la baixa i deslegitimadora per part de l’advocat de l’Estat i possiblement del Tribunal Constitucional. Si aquesta eventualitat negativa es produeix, la via autonomista quedarà en un atzucac i d’acord amb les reiterades resolucions en aquest sentit d’aquest Parlament, el poble de Catalunya ha d’exercir el seu dret democràtic a decidir la constitució d’un Estat propi en el si de la Unió Europea.”

Doncs Convergència, aleshores de fer el que hauria estat més fàcil, coherent i sensat, votar a favor, a votat finalment en contra, potser s’han sentit al·ludits amb lo de la supressió dels eixos bàsics del projecte aprovat pel Parlament de Catalunya”. Però això no ha estat tot, CiU a presentat una altra proposta, on deia que Catalunya no renega al dret a l’autodeterminació, per a després retirar-la.

No es tracta a dir si reneguem o no a l’autodeterminació, com deia la proposta de CiU, es tracta a si els partits catalans estan disposats a o no a exercir aquest dret. Com ja li he dit a algun amic, és com aquells que es compren un xandall cadascú, un se’l posa i va a córrer, i l’altre es queda al sofà amb el xandall encara a l’armari. Potser és el que no entén CiU, l’autodeterminació està per exercir-la, no per contemplar-la.

És a dir, mentre CiU es queda al sofà, la gent d’Esquerra ja fa temps que ens em posat a córrer amb el xandall, de la selecció dels Països Catalans, és clar.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

31 03 2007
Anonymous

es curios, jo diria que l’unica cosa que ha fet ERC es el ridicul.
aixo si, ben acompanyada per CiU.

fins que no canviin les direccions d’aquests partits no hi haura manera de que vagin units per defensar el que a catalunya li conve i es deixin de lluites partidistes.

3 04 2007
Anonymous

ELs sectaris d’ERC us és igual tot. El que heu fet no té nom. La llàstima és que qui paga és el país! Com podeu mirar la gent a la cara amb tot el que ha passat.
ERC està traicionant-ho tot només perquè Carod mantingui la cadira!
Va ser molt clarivident el seu discurs de minut i mig!
Espero que s’enfonseu a les municipals, amb una mica de sort reacionareu.

3 04 2007
Jordi

Clar, és una vergonya que damunt de la taula estigui el debat de l’autodeterminació: a l’Agora fent debats, el Periodico fent enquestes, els polítics d’arreu parlant-ne, les tertulies de radio posicionant-se…

Aixó amb Jordi Pujol no passava, amb Pujol es parlava d’alló de “español del año”. Més maco, ves que no tinguis rao.

(mode ironia off)

I no són les cadires, és el País (el sencer, no el que acaba a la Jonquera i l’Ebre, com deia Felip Puig al DVD)

4 04 2007
Anonymous

reconeixes que us veneu el País sencer, anem bé!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s