Sobirania i Progrés

15 03 2007

L’altre dia llegia que Antoni Vives i Mireia Pujol, militants de Convergència, s’havien adherit a Sobirania i Progrés. El món convergent ràpidament els va assenyalar amb el dit acusador sota l’argument de que Sobirania i Progrés és una plataforma de l’entorn d’Esquerra. Conseqüències immediates? Vives havia de ser el numero 2 de CiU a Barcelona abans de l’adhesió a la plataforma, després de l’adhesió ja s’ha comunicat que serà el numero 8 de Xavier Trias.

Una vegada més el narcisisme convergent s’equivoca avantposant el partit a qualsevol altra cosa. Un procés de sobirania nacional, com se li diu ara al projecte independentista, és un procés transversal, lliure de partidismes o d’eixos esquerra-dreta. Desenganyem-nos, és des de la societat civil i el seu clam des d’on es construiran uns Països Catalans lliures i socialment justos. Si, per ara, a Sobirania i Progrés destaca la presencia de gent d’Esquerra és perquè som conseqüents: som independentistes d’esquerres, ergo volem la sobirania i el progrés del país.

Si a Sobirania i Progrés hi ha pocs convergents és per dos motius. O no són independentistes o es que són uns sectaris que creuen que la independència la construiran ells solets. Si és per això últim, que s’ho facin mirar, que reflexionin una mica sense pensar en la seva militància política i que vegin a Sobirania i Progrés un lloc de trobada de tots aquells que volem que la nostra nació tingui un espai a la ONU, a tots aquells que volem uns Països Catalans lliures i amb llibertat de dir el que pensem arreu el món.

Voldria creure’m que la gent de Convergència és capaç de donar el pas del nacionalisme partidista al independentisme conseqüent i pràctic, però necessito fets. Cap partit donarà la independència a la nostra terra, doncs els partits només són eines al servei de la societat, i és aquesta la que farà el pas sobiranista. Benvolguts convergents (i iniciativerus, perquè no.), el 18 de febrer de l’any passat desenes de milers de catalans i catalanes varem sortir pels carrers de Barcelona al crit de “Som una nació”. Vosaltres vareu dir que aquella manifestació seria un fracàs, us va equivocar. Us voleu tornar a equivocar?

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

15 03 2007
Pere de Reus

Sobirania i Progrés no és res. És una paradeta que ERC treu cada cop que hi ha eleccions per amagar que ha fet president l’espanyolista José Montilla. No perdem el temps. Jo mateix també m’hi he adherit, per passar l’estona.

16 03 2007
Anonymous

No crec que siguis vàlid per opinar sobre la gent de CIU. Abans d’escriure tonteries hauries de reflexionar més. Només sabeu utilitzar tòpics i els aneu repetint com a lloros.
T’aconsellaria que et dediquessis ha estudiar, en lloc de ficar-te amb els altres, perquè sinó acabaràs el batxiller als 40.

16 03 2007
Sant Jordi

Per parts:
1) Si lo de Antoni Vives es verdad, “0” para Trias.
2) Leo que Antoni Vives salió rebotado de ERC. Lo que significa, sin más datos, que no tiene alma de “militante”.
3) Que Soberanía i Progres fue impulsada por ERC es evidente. En principio su futuro quedará paralizado ya que no conseguirá la transvesalidad necesaria para conseguir un gran movimiento social que es precisamente lo que necesitamos.
4) La PDD que fue libre, finalmente recibió el apoyo de ERC y en consecuencia su gran éxito en la ya mítica manifestación.
5) El Principat necesita a CIU, pero es lamentable e insufrible que siga mareando la perdiz y culpe a los demás de su gran traición al Parlament y no ser capaz de comprender que no podía ganar las elecciones y en consecuencia preparar un pacto con ERC (no después de conocerse los resultados, sino antes que precisamente lo que hizo el PSC con ERC)
6) Estamos entrando en una peligrosa espiral de hastío hacia los partidos y lo único que se conseguirá es armar a los españolistas.

Devoluciò Drets Històrics

23 03 2007
Robert Vandenbego

Hola! Un bloc realment interessant.

Robert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s