Independents de l’electorat

26 02 2007
Ara mateix acabo d’arribar d’una reunió d’Esquerra d’Altafulla, del comitè de campanya. Em començat a perfilar la nostra campanya al poble mirant els actes que podem fer, el material que em d’adquirir, les reunions que hauríem de fer amb les diferents entitats locals i tota la pesca. L’altre dia li deia a l’Anna que quan vaig entrar a militar a JERC creia que les eleccions municipals serien les més avorrides. M’equivocava. Ara per ara les estic gaudint molt i això que només estem en precampanya.

I com en tota precampanya, els rumors de les diferents formacions comencen a escampar-se. A part del que ja he sentit un parell de vegades (que l’actual Alcalde no es torna a presentar) , avui n’he sentit un que m’ha fet recordar el que em deien els companys de les JERC de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. “Tenim un poble de cacics”, van dir-me el dia que els vaig conèixer. Com ja vaig dir en un altre article, a Altafulla es presentaran 8 partits a les properes eleccions, entre ells, els Independents d’Altafulla o IDEAL. Fixeu-vos el gran enginy lingüístic a l’hora de triar les sigles del partit, no podríem dir que són gaire modestos.

El cas és que la gent d’IDEAL, majoritàriament els comerciants del poble, segons m’ha arribat, han començat a fer de cacics sense tenir representació encara. Es veu que ja van repartint cadires, i han començat comprant vots a canvi de treballar als negocis respectius, i un cop arribin al govern local (si és que hi arriben) ja començarien a repartir cadires. L’altre dia en una reunió de caps de campanya un militant d’Esquerra de Torredembarra ho va dir clar. Els partits independents d’àmbit local poden mentir i jugar amb la ciutadania sense por a ser castigats per l’electorat a d’altres eleccions, poca gent recorda certes coses 4 anys després, i menys si a 3 mesos d’eleccions es comencen a fer inauguracions, pavimentacions de l’asfalt o donacions econòmiques a entitats. A més, s’ha d’afegir el fet de que aquets partits no han de justificar les seves finances a ningú, cosa que els partits convencionals si, és a dir, partits d’Altafulla com l’IDEAL o AUPA o de Torredembarra com el VUT o la TODA, poden fer unes grans campanyes electorals gastant-se molts diners i mai sense declarar aquets diners, mentre que els partits convencionals tenen marcats uns límits.

El fet de que aquets partits d’àmbit municipal no tinguin un referent nacional els dona un marge de maniobra molt gran, inigualable per als partits convencionals, i se n’aprofiten fins al límit: des de organitzant balls per a la gent gran fins a l’hora d’especular amb el territori. Sempre amb un mateix objectiu, el benefici de la butxaca del regidor “independent” en qüestió. A les properes eleccions hi ha qui juga en avantatge, però nosaltres anem fent la nostra feina sabent que anem per el bon camí.

PD: A la imatge, el cartell de l’acte que fem a Altafulla el dia 4, veniu?

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

27 02 2007
Anna

moltíssima sort, a l’acte d’Altafulla, segur que us va de conya!

Ens veiem a València

19 05 2007
Anonymous

Certament a la politica val tot com els fet de calumniar als partits politics nous sense base sólida dons potser es això el que necessita aquest pais.
Ja que fins ara com els anomenes tu “partits politics amb referencia nacional” siguin un cancer per a la politica, i perque no els nous partits politics puguin portar un futur millor .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s