Retrets i vots: Muntanyans.

30 01 2007

A Torredembarra hi ha un espai natural únic en tot el Mediterrani, els aiguamolls de Muntanyans i tot el seu entorn medi ambiental. Demano ja disculpes per si no ho he dit bé. L’estiu del 2006 vaig estar treballat al GEPEC durant un mes als aiguamolls, vigilant que els turistes respectessin l’entorn i buscant com un boig per Internet subvencions per al GEPEC o Lleis que poguessin ajudar amb la salvació de Muntanyans.

Salvació de Muntanyans? M’oblidava de dir-vos de que una promotora anomenada “Vegas de Guadaira” s’ha encarregat de comprar els terrenys per construir uns 550 habitatges. Aquesta empresa té com a màxima accionista a la “Caja Granada”, que un ocellet va dir-me que finança, i amb molts dinerets, al PSOE a Andalusia. A ran de tot aquest embolic, el consistori torrenc ha mantingut algunes discrepàncies internes, crec que sobretot entre PSC per una banda i Esquerra i Alternativa Baix Gaià per l’altra. Parlo coneixent poc la realitat política interna dels partits del govern de la Torre, perdoneu-me si vaig errat Jordi o Lluís.

El que em preocupa a aquestes alçades de la història és la politització del tema. Ja no s’hi veu una lluita per la terra, una lluita ecològica, sinó una lluita electoral, política, per a veure qui treu més vots el proper maig depenent del que digui/faci/voti tal o tal partit sobre Muntanyans II. Quan treballava al GEPEC si que hi veia un interès únicament mediambiental, i casualment qui més treballava per salvar Muntanyans era la Plataforma Salvem els Muntanyans. Però el passat 10 de setembre, dia que va haver una manifestació de caràcter unitari pel centre de Torredembarra, va començar la politització del tema.

Al finalitzar la manifestació, va llegir-se un manifest i el nom de totes les entitats adherides, algunes van ser xiulades, entre elles Esquerra de Torredembarra i les JERC d’Altafulla, per individus d’altres organitzacions que estaven adherides al manifest unitari. Ja veieu quan va acabar-se la unitat: al moment que per mi, va ser el tret de sortida per la captura dels vots, i així va començar la politització de Muntanyans II i les acusacions i retrets entre partits.

Ara el tema em fa molt de fàstic, com ja he mig dit, aleshores d’anar tots a una, aquí tothom vol apuntar-se el gol de salvar Muntanyans, i amb això, crec que s’estan donant falses esperances. Les excavadores ja estan a Muntanyans, per molta mobilització popular que es faci, ens colaran Muntanyans, com va passar fa anys al Canyadell i els Munts, esta passant ara a La Mora i pot passar a qualsevol altra vila del Baix Gaià: l’especulació del totxo no hi ha qui l’aturi a nivell municipal. O si?

P.D.: Al vídeo en Ramon, una persona que s’hi està deixant molt per salvar Muntanyans sense voler un redit electoral.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

30 01 2007
David Martí

Jordi lo únic potser no massa encertat de l’article és que sembla que hagin comprat l’espai natural per construir-hi, no hem d’oblidar que és fora de l’EIN tot i que ja sabem tots els motius per oposar-nos-hi.
També hi ha “batalletes” internes entre els que d’una manera més o menys intensa s’oposen. Jo crec que qualsevol partit o entitat que s’oposi i que faci més o menys és important. Però clar les entitats com a molt han de mantenir imatge i els partits els vots.
Aquest dissabte es va intentar unir una mica esforços i crec que va anar prou bé. Hi havia moltes propostes prou interessants entre elles anar fent cartes al director, cadascú amb el seu estil i les seves opinions. També hi havia propostes més administratives que seran la clau, si s’arriba a aturar el tema. Continuarem amb el tema!!!

2 02 2007
Lluís Suñé

Amic Jordi, es cert que el tema està polititzat, però segur que el 10 de setembre no va ser el dia de la divisió, la divisió va aparèixer el dia del plenari que 16 regidors van votar a favor de l’aprovació inicial del pla parcial, i del dia de plenari, fa un mes, que 16 regidors van votar a favor de la seva reparcelació, en tots dos casos amb un vot en contra, el de l’Alternativa Baix Gaià.

La gent que està clavant les banyes per poder salvar muntanyans, sigui a títol personal, a través de grups ecologistes, socials, sindicals i polítics, perceben molta decepció.

Parlar d’unitat al carrer és molt important, però també es important l’unitat en els àmbits on realment podem fer alguna cosa per salvar l’espai, i aquesta unitat no ha existit. Com es pot estar al carrer amb la bandera salvem els muntanyans, i el mateix dia votar en l’ajuntament a favor del desenvolupament del pla parcial?, sincerament crec que és incoherent i inproductiu participar en manifestacions contràries al vot que tu mateix has emès en el consistòri.

Em pregunto quina es la coherència del partit, la del vot favorable a la construcció de 550 cases? o la de manifestar-se en contra del seu propi vot?.

De totes maneres espero que el desastre de muntanyans II ens serveixi a tots, els partits polítics, a ser més coherents alhora de votar, en aquest cas un pla urbanístic.

26 02 2007
Anonymous

Molt ben dit Lluís!
Aquí a Torredembarra hi ha dos problemes,
1) es que hi ha un espai natural a Catalunya i que si no fos per ell pocs n’hi haurien a més es un dels pocs que hi ha en tota la Península.
i el 2) es que tenim uns partits polítics que no saben que diuen i que parlen a favor de qui en pot treu més diners! El que passa aqui es que no contruir a muntanyans es dolen economicament oi? les aus que es paren a descançar es igual! la gent del poble que esta il·lusionadissima de viure en un poble en que hi ha dunes que hi han estat de tota la vida, es igual! Es molt millor que vingui gent alemanya, francesa, pixapins, espanyols, i un llarg etzetera a passar aqui les vacances o a viure aqui un punt estan jubilats!
No tinc ni 20 anys i visc aqui desde que vaig nèixer m’estimo la torre tal i com es i no com l’estan fent! Me l’estimo per que es el meu poble i el de tots els meus amics, de la meva familia i desde fa molts anys!
Un torrenc de veritat s’estima això que acabo d’esmentar i no els diners que poden donar contruir 550 habitatges al meu poble!

NI ESPECULACIÓ NI POLÍTICS TRAIDORS!
VISCA EL BAIX GAIÀ I MUNTANYANS!
VISCA LA TERRA! LLIURE!
Salut!
Pd: Jordi això no vull que t’ho prenguis malament com a militant de ERC que ets, només escric la veritat, si hi ha hagut alguna cosa que no t’ha agradat, et demano perdó! MERCIS!

26 02 2007
Jordi

Uhm… anonim, perque m’hauria de pendrem malament el teu comentari? En cap moment m’he donar per esmentat.

El problema que jo plantejava no era sobre si el que diuen els polítics per interes de diners, sino el que diuen els polítics per interesos electorals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s