Solucions democràtiques participatives

7 01 2007
Sovint s’acusa a ETA, i de pas a tota l’esquerra abertzale, de ser feixistes, antidemocràtics i de tendències dictatorials. Es curiós que aquestes acusacions les facin partits que són hereus del franquisme (el PP de Fraga) o que facin lleis lights de condemna al franquisme (el PSOE i la seva Llei de la memòria històrica) que semblen massatges al cadàver d’en Franco.

També no deixa de ser curiós que els dos grans partits d’àmbit estatal titllin d’aquesta manera als partits independentistes i després actuïn ells de la manera que els constitucionalistas critiquen. Que PSOE i PP acusen l’esquerra abertzale de feixistes? Doncs ells prohibeixen partits polítics bascos. Que els constitucionalistas diuen que hi ha falta de democràcia a Euskal Herria? Facil, de referèndums d’autodeterminació ni parlar-ne! Que els acusem d’autoritaristes? Aleshores els demòcrates del PP i PSOE eviten que l’esquerra abertzale es manifesti pels carrers d’Euskal Herria.

Si el problema ve d’una arrel violenta, la millor solució ha de ser tot el contrari. La solució ha d’estar lluny de la pressió policial i a prop de les vies democràtiques, és a dir, en forma de consulta popular on la gent d’Euskal Herria (i dels Països Catalans, perquè no!) decideixin lliure i democràticament com volen viure. Així doncs, contra la violència, solucions democràtiques… i es que, a qui li fa por la democràcia participativa?

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

8 01 2007
indepe

mentrestant segueixen amagant informació sobre l'”explosió controlada” que es fa dir que era el que havia passat a Barajas en un primer moment. Clar si hi ha morts, més val que no siga negligència

8 01 2007
Carles

Bones jordi,

Encara que tot el que dius és rigorosament cert, crec que els independentistes també hauriem de fer una reflexió sobre l’esquerra abertzale. Són ells més que ningú qui tenen a les seves mans la fi de la violència, ja que com dic al meu últim artícle, són el màxim punt de suport polític i m’atreviria a dir que econòmic de la banda, i en comptes de dir “nois això s’ha acabat!” el que fan es posar més pals a les rodes amb les seves declaracions a cada una de elles més desafortunada que l’anterior. Encara que tinguin com a objectius l’assoliment d’uns ideals pràcticament calcats als nostres, la forma de defensar-los no és l’adeqüada, i en política són tan importants les formes com el contingut; i la pau és el primer de tot.
Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s