Va de símbols.

19 12 2006

Fa uns dies tota la plana major convergent (i dels seus joves de la JNC) va posar el crit al cel perquè la Conselleria de Governació, després de retirar la bandera espanyola, la va tornar a posar. La JNC ho va titllar com un acte de submissió d’Esquerra al PSC, jo directament els dic que abans que res sóc demòcrata. Si trèiem la bandera i ningú diu res, doncs endavant, però si algú ens veu (en aquest cas La Vanguardia, quina casualitat…) i se’ns mana fer complir la llei, doncs se la de complir malgrat no l’haguem votat, no com d’altres que voten a favor d’Estatuts d’autonomia gens nacionals.

Però, canviem la situació. Suposem que una institució governada per CiU tingues un símbol de l’espanyolisme ranci sense que cap llei l’obligues, que dirien aquets convergents que van donant classes d’independentista? Doncs no fa falta imaginar tant, només cal anar a la sala de plens de l’ajuntament de Tarragona, governat per CiU i el Partit Popular, on ens trobarem un retrat de Felip V, si, el de l’11 de setembre de 1714, el que va prendre les llibertats nacionals al poble català. Doncs CiU de Tarragona es nega a treure aquest quadre de la sala de plens del consistori tarragoní… i aquí cap llei obliga a que estigui el quadre.

No fa gaire, les JERC de Tarragona van iniciar una campanya per tal de retirar el retrat de Felip V i Esquerra de Tarragona va demanar durant un ple que es retires l’anomenat retrat. La resposta de l’equip de govern de Tarragona: NO. I ho recordo, no hi ha cap llei que obligui a l’ajuntament de Tarragona la permanència d’aquest quadre a la sala de plens. Si Joan Puigcercós va haver de penjar la bandera espanyola de nou, és perquè Felip V va envair-nos en el seu dia i això va portar les seves conseqüències… i sembla que els convergents de Tarragona n’estan contents, i ho demostren premiant al monarca amb un quadre a la sala que representa a tots els tarragonins i tarragonines.

Així doncs, votants i militants del principal partit regionalista del país, si realment voleu donar classes d’independentisme, sigueu-ho… cosa que mai us atrevireu a ser, no fos que perdéssiu diners… i un cop sigueu independentistes… bé, vaig a dormir, crec que ho necessito… CiU independentista… quines coses que tinc jo de dir també! Espero que m’ho perdoneu. Us imagineu a Mas i Duran cridant IN-DE-PEN-DÈN-CI-A!? Ai convergents, convergents.

Anuncis

Accions

Informació

5 responses

26 12 2006
Marc Espasa

Aquesta és molt bona i no la coneixia pas… així que CIU es nega a treure el retrat de Felip V… que fort…

Però han posat alguna excusa creible per no retirar el cuadre a part de que el PP no vol i que sense el PP no podrien governar a Tarragona?

Sort que un govern CIU+ERC havia de ser un gran “pacte nacional”, això si, amb el Felip a la paret de la Generalitat.

26 12 2006
Jordi

Van amb la excusa de que és una obra d’art molt bona… Visca les excuses convergents.

28 12 2006
El cobrador loco

¿Tu te llamas Jorge? Pues será Felipe V, digo yo.
En fin, el resto, lo de siempre. Ya irás cumpliendo años y se te pasará la tontería.

29 12 2006
Jordi

Benvolgut Loco, vos, com a subdit de la monarquia espanyola, i sembla ser que seguidor, hauria de saber que els noms de la monarquia es tradueixen, és a dir, a l’actual rei d’Espanya, per exemple, a Galicia tindria el tracte de Joao Carlos o l’actual princep, Filipe. En canvi, jo, com que pobret de mi no tinc sang blava, a tot arreu del món tinc un nom tan català com és Jordi i un cognom tan castellà com és Molinera.

I respecte lo de l’edat… no et creguis aquets topics, als espanyols el feixisme no se’ls hi pasa amb els anys i continuen aixi amb la tonteria la tira d’anys.

16 07 2007
A.S.R

Es veu que en sabeu ben poc de Convergència i/o JNC.
L’excusa del quadre de Felip V és molt bona pels jerkis, però penseu: el vostre gran partit ha portat al govern un altre gran inquisidor, el senyor Montilla. Català de socarrel, nascut a Palafrugell, d’una família pagesa i sobretot molt molt molt catalana. Visca la independència que proposa ERC! Amb Montilla anirem molt lluny!

Des de Convergència les coses es fan bé, volgueu o no entendre-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s