Al camarada Caballero.

15 12 2006
Sembla que s’està posant de moda per Internet una nova practica: que els blocaires de la JSC i de les JERC ens cantem les quaranta… i m’encanta! Jo vaig contestar un escrit del jove socialista tarragoní Alejandro Caballero, on parlava sobre la Constitució espanyola i les reformes que ell creia que s’hi havia de fer. Jo vaig recordar-li que, en tant que ell és socialista, com és que s’oblida del Dret a l’Autodeterminació, dret tan important per al socialisme. A la seva resposta ell comença a fer símils entre nacionalismes i socialismes i acaba arribant a Hitler, Stalin i nacionalisme radicals.

A mi que m’expliquen de nacionalismes radicals? Jo la única cosa que tinc de radical és el meu grau de demòcrata, i això conseqüentment m’implica a ser republicà, però sobretot, m’implica a reconèixer el dret de la ciutadania a dir que vol ser, estic parlant com no, del Dret a l’Autodeterminació (d’aquí que sigui independentista també). L’Alejandro em diu que només som un 15% d’independentistes al Principat de Catalunya. No s’ho creu ni ell. Si només fóssim un 15% el Dret a l’Autodeterminació no causaria tanta por, si només fóssim un 15% d’independentistes demà mateix el senyor ZP ens deixaria convocar un referèndum per fer-nos veure als independentistes, pobrets de nosaltres, que som un insignificant 15%… però si no ens deixen fer el referèndum d’autodeterminació serà per alguna cosa, no? Potser els líders de la política espanyola creuen com jo, que d’independentistes som més del 15%, i el 20% i el 40%.

Després el bo de l’Alejandro em ve amb un argument típic dels convergents: “potser els productes catalans no tindrien sortida, al mercat espanyol”. Amic meu, hi ha vida més enllà dels mercats de les espanyes, de debò, t’ho diu un que es passa els estius treballant en un poble molt turístic, és impressionant: et venen italians, i compren, els anglesos també. Clar, els francesos no serien menys que els anglesos, i també et compren… que dir dels alemanys! Aquets compren com els que més! Vaja, que el mercat català, en cas d’independència, tindria sortida, i molta. Que Espanya ens fes un boicot? Allà ells. Es trobarien amb dues cosetes.

Primer, una sanció econòmica de la Unió Europea per fer boicot econòmic a un altre Estat membre de la UE (si, Catalunya estat membre de la UE, quan un territori esdevé Estat, aquest hereta les mateixes lleis internacionals i la pertinença a organismes internacionals on estava l’Estat al qual pertanyia abans ) li fotrien una sanció que ni el bo d’en Solbes sabria com arreglar. I segon, es veuria el talant democràtic d’Espanya, cosa que quan es parla d’independències i processos d’aquest estil, Espanya recorda més a governs dels anys 40 que a un Estat del segle XXI.

Per acabar, si CyU porta 26 anys portant el debat sobre el nacionalisme damunt la taula, anem bé. Si durant les seves majories absolutes no van posar el Dret a l’Autodeterminació damunt la taula és perquè aquesta gent és de dretes, abans la pela que el poble, i tu amb la frase de “potser els productes catalans no tindrien sortida”, camarada Alejandro, m’has demostrat que et tira més la pela que el poble.

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

17 12 2006
Erdrag

ben dit Jordi !

18 12 2006
china
19 12 2006
Lluís

Que no decaiga… XD

21 12 2006
Raúl Segura

Alejandro es todo un capitalista a tus ojos. jejeje. Antes de nada presentar al que ahora trabaja en una juguetería (creo) y ante todo compañero (que no camarada ;salud Bolchevique!!!). Es un gran tipo , buen orador, algo “cabezón” , pero ante todo buena persona. De izquierdas??. Eso seguro; que no quepa duda. Tanto él como yo siempre nos hemos situado en algo más que el ala izquierda del socialismo . Juntos hemos defendido las figuras de Largo Caballero, Nin, Negrín, etc.
Algo bueno que tiene el socialismo es capitalizar (fíjate el concepto) las más diversas corrientes y opiniones entorno a los grandes discursos socialistas, y confrontar otrás muchas opiniones que jamás fueron capaces de encontrar puntos de encuentro, combatiendo ideologicamente hasta el final (por ejemplo Julian Besteiro contra Largo Caballero). Que se diga que Alejandro es poco más que un “fachilla” por no reconocer el “derecho de autodeterminación” (ponlo en wikipedia por ejemplo y verás que te sale) que supuestamente está implicado dentro del propio discurso socialista me “flipa”.
El socialismo como corriente internacionalista y que se argumenta en promocionar un alto grado de igualdad económica y la erradicación de la pobreza y el desempleo, ha ido mutando a lo largo de la historia (desde que empezó siendo un intento de acabar con el capitalimo; lástima que no lo consiguiera). Pero me gustaría que me explicaras donde (exactamente donde y citando si hace falta) dice algún teórico del socialismo, o alguna corriente internacional que la autodeterminación de los pueblos (como nacionalidad, o como asamblea regional (que tampoco podían tener esta atribución que le das tu. ej. soviets )) es una premisa para alguna ideología socialista. Si tratas de argumentar el “conceto” en alguna rama socialista -anarquista (que gran bisabuelo el mio) te recordaré que con el socialismo libertario el estado se va de paseo para siempre y detrás de él, cualquier tipo de organización ; y todos a hablar Esperanto (quieras que no la “autodeterminacion” sin estado es tontería).
Por lo tanto y resumiendo….
Si para ti somos fachas toda la gente de izquierda que no cree en la independència de Catalunya ,tenemos un problema la gente como Alejandro y yo: Creeme que ni nos gusta, ni gustamos en las Ejpañas de la pandereta (Borbónica) , ni parece que gustemos en “el Principat de Catalunya”. A pesar de todo Alejandro y la gente como él estamos bastante bien en nuestra particlurar “República”.
Salut i República

21 12 2006
Jordi

Company, no t’estic dient que siguis un “faxilla” per no creure en la independencia de Catalunya, sinó que poso en dubte el teu grau de “progressisme” al no reconeixer el Dret a l’Autodeterminació. Catalunya podria tenir tranquilament aquest dret, però no exercitar-lo, per exemple, per falta de suport popular. Però quan et prohibeixen tenir aquest dret, serà per algo.

I per cert, si dius defensar les figures de “Lenin” Caballero, Nin, Negrin… ja et sents agust en un partit que en política economica es defineix com socialiberal (Solbes dixit). I lo de la República a veure si ho diu en Ballesteros per campanya almenys…

3 01 2007
roquet

com li vaig dir a un conegut que críticava ERC, d’indepentistes d’estelada i cantar els segadors potser sí som el 15%, però de cansats de pagar peatges, seguretat social lenta, i recerca d’un benestar social, ho som tots. I els que no ho son, ben “tontos” son.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s