Saura, aquell sociata.

5 11 2006
Una de les dades que més ha destacat d’aquestes darreres eleccions ha estat l’alta abstenció de la ciutadania. En números, el 43,23% de la ciutadania va preferir aprofitar els últims moments d’aquest llarg estiu, fer turisme després d’anar al cementiri o quedar-se directament a casa reflexionant sobre l’àrbitre del Barça-Chelsea enlloc d’anar a votar. Però, qui és, en part, el responsable d’aquesta baixa participació?

Viatgem en els temps cap a finals del 2003, exactament a el dia en que Maragall nomena els seus Consellers i Conselleres. Fixem-nos amb un Conseller ecosocialista i Presidenciable a la Generalitat. M’estic referint a Joan Saura, persona a la qual se li va fer una Conselleria a la seva mida: Conseller de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana. Sobre la primera part de la Conselleria ( Relacions Institucionals ) només diré que aquesta secció va ser creada per la negociació de l’Estatut… i així va anar: CiU pactant a l’ombra i la voluntat catalana sense ser considerada. Però avui volia fixar-me amb la segona part de la Conselleria d’en Saura, la de Participació Ciutadana.

Joan Saura com a Conseller de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana del Principat de Catalunya ha viscut 4 conteses electorals: el referèndum de la Constitució europea, les eleccions al Parlament de la Unió Europea del 2005, el Referèndum de l’Estatut d’aquest estiu i les eleccions del 1-N al Parlament del Principat. Si mirem les dades de Participació Ciutadana, salta a la vista que algú no va fer els deures:

-Participació referèndum Constitució europea: 40,59%

-Participació eleccions Parlament europeu: 39,80%

-Participació del referèndum de l’Estatut: 50,59%

-Participació eleccions al Parlament català: 56,77%

En total ens surt una mitja de participació del 46,94% de la societat catalana davant les consultes electorals durant l’era Saura… doncs aquest senyor i la seva formació han pujat 3 escons, així ens va el país. Un Conseller el qual veu que fracassa en la seva tasca, el més lògic és que dimitís, però no, en aquest país els únics Consellers que han plegat han estat els d’Esquerra, i això que feien la seva feina. La meva reflexió és que aquells que són submisos són premiats: tan CiU com ICV-EUiA, dues formacions teòricament tan llunyanes ideològicament, han coincidit en dos punts. Els dos han guanyat escons i els dos són submisos als interessos del PSOE, però submisos de debò, eh!

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

5 11 2006
Siso

A mi tampoc m’agrada en Saura en absolut, però d’aquí a dir que la participació baixa és la seva responsabilitat i hauria de dimitri hi va un troç.

La seva conselleria del Bus de l’Estatut no pot fer massa res per incentivar que la gent vagi a votar. Potser podrien regalar una bossa amb caramels a la sortida dels col·legis electorals, però poca cosa més!

Salut.

8 11 2006
Anonymous

estàs dient que si erc ha perdut 130.000 vots és per culpa del saura, que n’ha guanyat 40.000?

8 11 2006
Jordi

En cap moment he parlat de perdua de vots per partits, senzillament dic que si hi ha una conselleria de “Participació ciutadana”, molta, el que es diu molta participació ciutadana no hi ha hagut.

També dir que vaig deixar-me al post d’indicar les eleccions del maig del 2004, les quals si que van tenir una bona participació, però em temo que no per l’actuació de Saura…

9 11 2006
Siso

És que cap elecció té o deixarà de tenir participació pel què faci un conseller…

Bé, això no és cert del tot, si un conseller se li para i vola un tren de rodalies ple de gent uns dies abans d’unes eleccions, té garantit que hi haurà molta participació. Però no volem que en Saura vagi volant trens “por ahi”, o si?

PD: T’agrego al meu blog si et sembla bé. Salut.

9 11 2006
Jordi

Narcis, com algu de El Mundo llegeixi el teu últim comentari, ja tenim la portada de El Mundo dient que Joan Saura va ser l’ideoleg de l’11-M.

xD

15 11 2006
Anonymous

Jordi, els d’ERC esteu acollonits. EL projecte d’el clan de l’avellana (Bargalló, Carod, Benach) està en crisi. I es que el llop fa dies que es veu, i es que l’ERC d’aquesta gent no serveix per fer un govern estable. ICV, com totes les formacions polítiques tenen les seves coses, però cal recordar que es ICV qui s’ha trencat les banyes per salvar Muntanyans, i cal recordar que ERC va ser el partit que va votar favorablement al projecte especulatiu. I també cal recordar que tant sols han reaccionat quan la societat civil baixgaiènca ha sortit al carrer. ICV no es marca blanca de res i sí que és marca de resposabilitat i compromís.

15 11 2006
Jordi

Anonim, que la gent d’Esquerra estiguem acollonits o que no estiguem preparats per governar (gran argument convergent per cert…), és una opinió teva però que jo no comparteixo per a res. No tinc cap motiu per estar acollonit, i menys per part d’ICV. Sobre Muntanyans, sincerament, últimament em dona la sensació que aqui tots els partits que defensen la preservació de l’espai Muntanyans II, si ho defensen, és només per motius electorals. Per això trobo un pel demagog aquest intent de dir que ICV s’anticipa a la reacció de la societat civil.

I qui s’ha trencat les banyes amb Muntanyans… doncs no se, no vull començar una discusió de “i jo més”, però Esquerra ja ha demanat que als presupostos de l’estat s’hi inclogui una partida per la compra dels terrenys de Muntanyans.

De pas t’agrairia que firmesis o et registresis, més que res perque m’agrada saber amb qui estic parlant.

Salut!

24 11 2006
jordi salvat

Hola Jordi,

Un bon anàlisi del paper de Saura fins ara. El tema de la participació l’ha portat molt malament i l’exemple més clar n’és el bus de l’Estatut (gran fracàs). Ara li toca Interior i li tocarà currar de veritat. I desgastar-se. No creus que Montilla i també Esquerra han sigut molt llestos de deixar Interior al Sauron?

Si algun dia vols entrar al meu bloc (que està bastant polititzat), et passo l’adreça: salvat.blogspot.com

I una última recomanació. Estic llegint “Neopàtria” de l’Héctor Bofill i és molt bo. Encara me’n queda la meitat, que em sembla que serà el millor.

Salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s