Imaz, Mas i l’autodeterminació.

24 02 2006
<br>

Dies després del nefast pacte Mas-ZP a la Moncloa, l’Artur va reunir-se amb els seus companys de Galeuscat per a que Josu Jon Imaz del PNB-EAJ basc i Anxo Quintana del BNG gallec. Per a que aquesta trobada? Suposadament va ser per a rellançar la plataforma Galeuscat que aplega als nacionalistes bascos, gallecs i catalans (considerant encara a CiU com a nacionalistes…).

Però l’objectiu real de la trobada va ser per a que els líders del PNB-EAJ i del BNG donessin suport al pacte Mas-ZP per tal de demostrar que aquest pacte satisfà a gent tan sobiranista com ho és Josu Jon Imaz. Vaja, la trobada de Galeuscat només era propaganda política per tal de fer veure que les queixes d’Esquerra envers del pacte de CiU amb el PSOE no eren res més que un atac d’enveja de nosaltres, els independentistes. Josu Jon Imaz va arribar a dir que el pacte era “bon acord que obre portes a Euskadi i Galícia”. Així doncs, Mas ja tenia el suport de sobiranistes, però…en una visita de Pasqual Maragall a el president basc Juan José Ibarretxe, aquest va defensar el dret a l’autodeterminació.

Oh! Sorpresa! Dies després del pacte Mas-ZP, davant del mateix Mas, el PNB-EAJ diu que l’Estatut pactat per CiU és la canya (un Estatut amb un sistema de finançament penós i on no enlloc posa el que som, una nació). En canvi Ibarretxe davant d’un membre del Partit Socialista defensa el dret a l’autodeterminació, diu que aquest és el camí que a de seguir Euskadi i descarta seguir l’anomenada via catalana. Curiós, no?

Sens dubte, les paraules d’Ibarretxe davant de Maragall han deixat en evidència que el pacte Mas-ZP ens deixa tal i com estem amb el vigent Estatut: som un trosset, una regió, d’Espanya i a callar. Si el senyor Mas vol que realment ERC se’l prengui com un nacionalista que aprengui d’Ibarretxe i parli del dret amb l’autodeterminació. Si la manifestació del 18-F hagués estat cosa de bascos, el PNB s’hi hauria sumat, doncs aquestos encara tenen sentit d’Estat, cosa que CiU fa anys i anys, des del seu primer pacte amb el PP, que ho han perdut. Podrien fer una refundació i anomenar-se Nova Lliga Regionalista.

Anuncis

Accions

Informació

7 responses

25 02 2006
Joarló

Jo a CiU mai l’he vist amb missió de salvar la Terra!

Una abraçada! Ja ens veurem x la Real!

27 02 2006
Marc Espasa

Tinc la terrible sensació que Euskadi aconseguirà un estatut molt millor que no pas el nostre (si segueix el PSOE a Madrid) i ens quederà a tots els catalans una cara de tontos que no ens al treurem de sobre en anys.

Tot i així per molt que el demanin, el dret a l´autodeterminació ni l´olorarant.

3 03 2006
Marc Espasa

L’índex de blogs independentistes és una nova iniciativa que pretén agrupar tots els blogs personals que tinguin una clara “línea editorial” independentista.

Té com a finalitat facilitar la feina de búqueda a tots els independentistes i de pas agrupar a tots els blogs en un sol espai.

He trobat el vostre blog per la xarxa i le afegit a la llista, espero que no suposi cap problema i que si voleu ajudar al creixement de l´ÍNDEX poseu un link del mateix a la vostre pàgina i si coneixeu més blogs independentistes, feu-ho saber.

http://blogsindependentistes.blogspot.com/

5 03 2006
Dani Casanovas

Bones company,

T’he enllaçat, així que, si ho vols, em pots enllaçar! 😛

Salut i endavant!

7 03 2006
Alvy Singer

Clar que si, Batasuna , el partit que aprova el terrorisme. Tota una declaració de demagogia intencional i patética.

2 04 2006
Anonymous

JORDI: no facis servir constantment “per a”, sembla ben bé com si portessis un corrector automàtic que traduís del castellà al català “para” per “per a”. En català de veritat (no el que “ens tradueixen” constantment) no dius mai “per a” i encara menys escrius: “per a què cal fer això?”, sinó “per què cal fer això?”. Ho sento, però l’ús creixent i indiscriminat del “per a” em posa negitós . Ho trobo un nou element d’espanyolització del català, una nova i subliminal forma de camí cap al “catanyol”.

2 04 2006
Joarló

Moltíssimes felicitats pel teu aniversari!!! xD

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s