La parella és cosa de dos!

9 02 2006
Contra el federalisme… independentisme!

A Catalunya, i en menor mesura a les Illes Balears i el País Valencià, les federacions autonòmiques del PSOE (PSC, PSIB i PSPV) tenen, teòricament, un alt grau de sentiment federalista. Sovint he sentit discursos de Maragall o Antich dient que la solució és el federalisme, però amics meus, el federalisme, com la parella, és cosa de dos, i si un dels dos no vol, no hi ha parella, i per tant tampoc federalisme.

I com si d’una història d’amor es tractes, les federacions socialistes del PSOE arreu dels Països Catalans estan encegats per el seu amor fidel al federalisme. Per molt que en Romeu d’en Maragall (o Antich, o Pla, o Nadal…) reciti poemes per a la construcció de l’Espanya Federal (i tants d’altres adjectius com plurinacional, multicultural, plurilingüistica…), la bella, per a alguns, d’en Bono (o Ibarra, o Chavez, o Sevilla…) l’ignorarà. Doncs la història a canviat, a l’Espanya rància els Romeus no tenen Julietes, doncs aquestes s’han enamorat, des de fa dècades, de casanoves de la talla de Rajoy, Acebes i Zaplana.

Però ja ho diuen que a base de bufetades se’n aprèn, i no ho dic per Maragall, Antich o Pla… sinó per el poble que envolta tota aquesta història, que poc a poc se’n adona de la farsa que des de Madrid (i CiU) se’ns aplica. En aquest triangle amorós on el feixisme nostàlgic i el jacobinisme socialista ballaran plegats al gran ball i el federalisme és quedarà sense parella i apareix un altre personatge: l’independentisme, que com si fos el subconscient del federalisme, li farà veure finalment a aquest que la verdadera utopia és l’Espanya Federal i que l’únic i últim camí que ens queda és la independència.

Cara a cara entre Xavi Vendrell (ERC) i Francesc Homs (CiU) on l’independentisme li fot una bofetada al regionalisme.

Anuncis

Accions

Informació

One response

3 09 2007
Anonymous

Hola,

Com a tu el que ens uneix és un esperit de consciència del món i de les persones. Davant d’una mateixa acció reaccionem de manera diferent.
T’invito a fer un petit passeig pel meu blog. En definitiva d’una manera o d’una altra tots volem el millor pel nostre pais.
Consciencia-nps.blogspot.com

Cordialment,
eloi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s