La jove democràcia espanyola no creix

6 01 2006
José Mena Aguado, tinent general de l’Exèrcit de Terra i General en cap de la Força Terrestre.

Quan a l’estat espanyol va començar a parlar-se de llibertats, al nou regim se’l va anomenar “la jove democràcia espanyola”. En aquella època de reformes i grans canvis hi havia una gran por: la reacció dels militars davant de tant progressisme. Van ser molts els militars que van fer amenaces i plans, com la “Operación Galaxia” i que finalment és van aixecar en armes i sortir al carrer, com va passar el 23-F.

Doncs bé, 29 anys després de les primeres eleccions democràtiques al estat espanyol tornem a veure com els militars tornen a fer amenaces i a dir de les seves en temps de reformes polítiques (l’Estatut). Avui el tinent general de l’Exèrcit de Terra i general en cap de la Força Terrestre, José Mena Aguado, ha dit que si l’Estatut supera els límits de la Constitució, l’Exèrcit hauria d’actuar… i tots sabem com actua un Exercit com l’espanyol, que mai ha estat depurat. A més, Mena a assegurat que l’exèrcit espanyol també hauria d’actuar en cas de que fos obligatori saber el català a Catalunya.

En un Estat on l’exèrcit sempre està per el mig quan hi ha d’haver importants reformes polítiques que tenen un gran suport de la població només demostra una cosa: que és un Estat irracional, infantil i immadur. Un Estat amb una democràcia de 29 anys no és pot permetre està vigilada per militars. Sens dubte, si la democràcia espanyola fos un pacient, el seu metge (o psicòleg potser) li diria que pateix del síndrome de Peter Pan, doncs la democràcia espanyola ja té 29 anys, la seva mentalitat democràtica és la mateixa de quan en tenia 4, la democràcia espanyola encara és molt jove i el poble català fa temps que ja a crescut.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

8 01 2006
Joarló

Doncs avui ha estat DESTITUIÏT i ARRESTAT! Pareix increïble! Aquestes coses solen passar al revés, no?

8 01 2006
Jordi

Si, es cert, ja ha estat destituit, però la “Asociación de Militares Españoles” ja s’ha posicionat a favor de Mena… vaja, per molt increible que sembli, ja hi ha l’exercit posicionant-se en contra de la posició del govern espanyol…

9 01 2006
Joan Safont

Molt bon anàlisis Jordi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s