Declaració d’intencions en 5 minuts.

28 12 2005

Avui, he anunciat al Racó Català (i aprofito i us ho comunico a tots vosaltres!) que finalment s’ha constituït la secció local de les JERC d’Altafulla. Un raconaire m’ha preguntat ” I quines propostes teniu per difondre la conscienciació nacional?”. Aquí us adjunto la meva resposta feta en 5 minuts:

“De moment volem treballar a nivell de conscienciació local, poc a poc i bona lletra. Més endavant, quan estiguem més ben organitzats entre nosaltres i estiguem consolidats com a organització, ja farem actes, diguem-ne, de nivell nacional.

Volem fer veure, per començar, a la gent que Altafulla té importants problemes on entre d’altres en destaquem la degradació del casc antic i el nefast estat del riu Gaià i el seu entorn mediambiental.

Ara mateix damunt del casc antic i corre un fantasma: l’hotel Gran Claustre, el qual s’està apoderant de tot el casc antic, convertint aquest espai de la vila en un espai només per a turistes, quan nosaltres creiem que per tal de donar vida a lo que sempre ha estat el nucli del poble, hauria de ser el lloc on, per exemple, els joves, tinguessin la possibilitat d’obtenir la seva primera vivenda.

D’altra banda, doncs tenim el problema de les agressions del riu Gaia, territori que administrativament és de l’ajuntament de Tarragona, però que aquest no fa res per tal de preservar lo poc que queda del Gaia, ans el contrari, especula sobre la construcció d’habitatges… una nova urbanització de Tarragona. Com ja deien no fa tan molts ciutadans i ciutadanes d’arreu dels Països Catalans: el riu és vida.

Un punt que no he esmentat, però que aquí Altafulla és de molta importància, és la mentalitat que hi ha a la nostra vila i a les del voltant: l’existència d’una realitat comarcal diferent a la tarragonina, la comarca del Baix Gaià, doncs ens sentim gaïanencs i no tarragonins. Per aixó a la nostra secció local hi ha militancia de fora d’Altafulla i treballarem també per intentar activar JERC’s arreu del Baix Gaià.

I bé, com ja he dit, l’aspecte nacional m’imagino que el començarem a treballar entrant la primavera o l’estiu, amb l’arribada massiva de turistes i en conseqüència potser fem alguns actes per tal de conscienciar a aquets turistes que estan de vacances en una vila dels Països Catalans i no de l’estat espanyol.

Personalment crec que el camí cap a la independència s’ha de construir des de les viles, tractant de fer veure que aquells que ens considerem independentistes d’esquerres som capaços de portar endavant un projecte social i polític el qual millori la vida de la ciutadania.

Ens em de guanyar la gent a base de feina i que quan vegin el nostre logotip o anagrama no pensin “ah mira! independentistes…” sinó que se’ns vegi com la millor opció a triar, tal i com jo penso d’acord en la meva ideologia política, tan social com nacional.

Salut, independència i molta canya!”

Doncs aixó gent… molta canya i bon dia dels inocents!

Anuncis

Accions

Informació

One response

14 04 2007
Anonymous

Hola Jordi,
Jo tb soc d’Altafulla i trobo que no en tens ni idea de progres. Aixi doncs, com pots dir que l’Hotel Gran Claustre es un fantasma quan esta fent mes pel poble en 1 any que el que ha fet mai ningu en tota la seva vida. Qui coneix Altafulla a nivell internacional? ningu! doncs no siguis tan egoista i pensa en el be del nostre poble…em sap greu que encara quedi gent amb aquest pensament, aixi no avançarem mai!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s