Melilla, Franco i Abd el-Krim.

21 11 2005

Franco, tornant a Melilla

En veure aquesta foto, alguns pensareu que deu ser de fa 30 anys, en el moment que en els primers dies de d’aleshores “Jove democràcia espanyola” alguns municipis ja van començar a retirar simbologia del regim feixista del General Franco. Doncs no, és tot el contrari, en aquesta fotografia no retiren, posen.

Això va succeir fa uns dies a Melilla, quan l’alcalde-president de la ciutat autònoma, Juan José Imbroda Ortíz va decidir tornar a col•locar l’estàtua del “Caudillo”, que va ser retirada per unes obres a la plaça on hi estava. On es vist en un Estat democràtic, que es tornin a posar estàtues que honoren personatges dictatorials i feixistes? Si això succeís a Alemanya amb una estàtua de Hitler de segur que hi hauria un gran enrenou, i no només a nivell germànic.

Però bé, l’efígie metàl•lica consisteix en una imatge de cos sencer de l’exdictador quan era jove i havia estat destinat, l’any 1921, a Melilla com a comandant de dues banderes de la legió, per lluitar contra l’assetjament de les tropes del líder nacionalista marroquí, Abd el-krim. Potser es que “Don Imbroda” vol recordar a aquells que odiem a Franco, i tot el que representa, que encara hi ha qui vol esborrar del mapa als que no pensem com el “Caudillo”, els que no pensem en “Una, Grande y Libre”, doncs nosaltres, el poble català, volem el mateix que Abbdelkrim, la llibertat de la nostra nació.

Per cert, vull felicitar des d’aqui al Grup de Diables d’Altafulla, sobretot per els seus tradicionals Versots. Visca Altafulla i les seves festes!

Anuncis

Accions

Informació

One response

7 09 2006
Anonymous

A ver, para empezar a ver si nos informamos mejor, que Abd el-Krim no era un nacionalista marroquí ni nada que se le parezca, sino un líder cabileño (¿Sabes lo que es eso?), formado como periodista en Melilla y colaborador de las autoridades españolas que, cuando vio que sus pretensiones de reyezuelo no eran aceptadas por las autoridades del Protectorado, decidió emprender una lucha para crear la República del Rif. De hecho, él se consideraba rifeño, no marroquí. Y por cierto, cuando hablas del “poble català”, habla por tí, ignorante.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s